Kronikk

Nytt industrinav med hårete mål

Industrimiljøet i Verdal har tatt initiativ til det største industrielle utviklingsprosjektet i Trøndelag siden omstillingen av Verdal industripark på starten av 2000-tallet.

I neste uke avdukes et nytt klyngesamarbeid i Verdal med store ambisjoner. Suksessen til Kværner Verdal er lokomotivet for industrisamarbeidet i regionen.  Foto: Leif Arne Holme

Om fire dager arrangeres Industriens Dag i Verdal. Der avdukes et nytt klyngesamarbeid: Industrinavet i Trøndelag. Målet er hårete: 30 milliarder i årlig omsetning innen 2030, noe som innebærer en tredobling av dagens totale omsetning i klyngebedriftene. Det skal oppnås gjennom å bygge kompetanse, gjennomføre innovative forskningsprosjekter og styrke leverandørnettverket i trøndersk industri. Innsatsen skal samordnes og rettes inn mot de største industrielle vekstområdene, slik de er definert av klyngebedriftene selv: Havbruk og energi.