Adresseavisen mener

Uten samarbeid svekkes konsertbyen Trondheim

I kveld spiller Robbie Williams i Granåsen. Det kan bli nok en flott konsertopplevelse i en by som er i ferd med å oppnå suksess som arrangør av konserter med store, internasjonale artister.

I kveld spiller Robbie Williams i Granåsen. Skal Trondheim lykkes som konsertby trengs det mer samarbeid i kulturlivet, ikke intern krangel og kjekling slik som har oppstått i Granåsen i forbindelse med årets store konsertbegivenhet, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Saken oppdateres.

Men striden mellom Trondheim Concerts og eieren av Toppidrettssenteret i Granåsen, Aha Eiendom, kan ødelegge for byens ambisjoner om å skape gode konsertopplevelser på byens store utescene.

Adresseavisen skrev lørdag om konflikten som har oppstått.

Trondheim Concerts og Aha Eiendom har ikke klart å bli enige om en leieavtale i Toppidrettssenteret, som under tidligere konserter er blitt brukt som backstagearena. Striden mellom aktørene i Granåsen handler om nivået på leieprisen for Toppidrettssenteret under konserten. Etter det Adresseavisen forstår skyldes dette en betydelig økning av leieprisen, sammenlignet med avtalen om leie som ble inngått i 2016.

Vil du ha ukas meninger gratis i innboksen? Meld deg på vårt nyhetbrev via denne lenken

Aha Eiendom må selvsagt ha betaling for å leie ut senteret, og for å kompensere for at de som daglig holder til her må stenge sin virksomhet i perioden rundt arrangementet. Som eier av bygget er det naturlig at selskapet ivaretar interessene for sine leietakere. Trondheim Concerts må nødvendigvis finne seg i å betale en slik leie.

Men ingen er tjent med konflikt og uenighet. Granåsen skal være en arena både for idretten, toppidrettsmiljøet og for kulturen. Kulturlivet i Trondheim blomstrer best når aktørene samarbeider, ikke når man stikker kjepper i hjulene for hverandre. Sånn sett er det derfor også uheldig at konserten i Granåsen i kveld kolliderer med Olavsfestdagenes mange arrangement i Midtbyen. En slik stevnekollisjon burde ideelt sett vært unngått.

Striden mellom aktørene i Granåsen avdekker et behov for klarere rammeavtaler når konsertarrangører skal benytte arenaen. Det er også behov for koordinering mellom store arrangement for å unngå at man konkurrere mot hverandre.

Kommunaldirektør for kultur, Ola By Rise, lover å ta opp forholdene. Det er positivt. I tillegg til å løse konflikten i Granåsen, må kommunen legge til rette for et godt klima mellom alle aktørene i byens kulturliv. En god konsertby trenger mer samarbeid, ikke intern kjekling.

Hør Adresseavisens kommentatorer diskutere spel, Olavsfestdager og nettmobbing på podkast

På forsiden nå