Adresseavisen mener

Eiendomsskatt er blitt en politisk sovepute

Rådmannen i Trondheim la tirsdag frem sitt forslag til budsjett for 2019. Det minst overraskende i budsjettet er forslaget om å igjen øke eiendomsskatten.

Eiendomsskatten i Trondheim foreslås økt også neste år. Det er gode grunner til å se nærmere på hvordan eiendom skal skattlegges, men eiendomsskatten slik den er i dag, rammer uavhengig av inntektsnivå og er usosial, skriver Adresseavisen på lederplass.  Foto: Christine Schefte

Det har blitt en dårlig tradisjon i budsjettbehandlingen i Trondheim at eiendomsskatten økes litt hvert eneste år. I forrige budsjett vedtok bystyret at skatten på folks bolig skal økes med 0,1 promille hvert eneste år i perioden mellom 2018 og 2021. I neste års budsjett foreslår rådmannen at denne økningen nå skal fortsette til 2022.