Adresseavisen mener

Ingen avtale er god nok for britene

Storbritannia får neppe en bedre avtale med EU enn de fikk denne uka.

Den britiske statsministeren Theresa May la torsdag fram en midlertidig avtale mellom EU og Storbritannia for parlamentet. Den har allerede ført til at flere ministre har gått av, og den EU-skeptiske fløyen i det konservative partiet har innledet en mistillitsprosess mot sin egen statsminister.  Foto: HANDOUT, Reuters

Tirsdag virket det som Storbritannia og EU hadde blitt enige om hvordan forholdet mellom EU og Storbritannia skal se ut inntil britene trer ut av unionen. Avtalen regnes også som et utkast til en eventuell endelig avtale. Onsdag kveld så det ut til at statsminister Theresa May hadde fått regjeringens støtte til avtalen. Så begynte mannefallet. Flere ministre har gått av i protest, blant dem Brexit-minister Dominic Raab og arbeidsminister Esther McVey. De mener avtalen gir for mye makt til EU, og at grensen mellom Irland og Nord-Irland er truet.