Adresseavisen mener

Riktig at noe bygges, spørsmålet er hvordan

En omfattende utbygging mellom Trondheim sentrum og fjorden kan bli vedtatt i bygningsrådet tirsdag. Byen trenger nye bygninger i dette området, men vi håper politikerne tenker seg godt om før de sier ja til noe som vil endre og delvis stenge trondhjemmernes utsikt til sjøen.

Stort prosjekt: Trondheim stasjonssenter er ikke ferdig tegnet, men fra Jernbanebrua kan utsikten bli omtrent slik.  Foto: ARKIPLAN/ASPLAN VIAK

Prosjektet, Trondheim stasjonssenter, er plassert mellom dagens jernbanestasjon og politihuset. Planen er å bygge nytt trafikknutepunkt, forretninger, kontorer og boliger i opptil åtte etasjer. Totalt kan bygningene bli på over 90 000 kvadratmeter. Det er dobbelt så mye som storhallen på Nidarø og på størrelse med den planlagte campusutbyggingen ved NTNU.