Adresseavisen mener

Vi må styrke arbeidet mot overgrep i utlandet

Det dukker stadig opp saker der nordmenn kjøper og betaler for å se direkteoverførte seksuelle overgrep av barn på nettet. Nå vurderer norsk politi å etablere kontor på Filippinene for å styrke etterforskningen av slike forbrytelser. Det er et nødvendig tiltak.

Norge må styrke arbeidet mot sexovergrep på barn i fattige. Det er bra at norsk politi nå vurderer å plassere polititjenestemenn på Fillippinene for å etterforske saker der nordmenn er med på å bestille og betale for å se på at barn misbrukes, skriver Adresseavisen på lederplass.  Foto: JACCO GROEN

Adresseavisen har dokumentert gjennom flere reportasjer hvordan fattige barn, særlig på Filippinene, utsettes for uhyrlige seksuelle overgrep. Forbrytelsene filmes og sendes direkte ut på nettet. Hjemme i Norge og andre vestlige land sitter det mennesker som ser på og betaler for at slike overgrep skal skje. Omfanget er stort, og i de siste årene har flere nordmenn blitt pågrepet og straffeforfulgt for denne virksomheten. Men det er all mulig grunn til å tro at mange overgrep aldri blir oppdaget og at en rekke nordmenn som betaler for grusomhetene, aldri blir avslørt.