Innlegg til Snakk ut 03.11.15

Skolepresset er på trynet

Vi unge må få tid til å være ungdommer når vi endelig kan.

Innleggsforfatteren mener det er for mye press på skoleelevene. 

Saken oppdateres.

I dag er det altfor mye press og karakterjag på skolen. Alle elevene er så forskjellige, og vi takler ting forskjellig. For mye arbeid på skolen skaper store forskjeller. Mange jobber bra og flittig, men flere av oss er ikke skapt for å sitte bak en pult og jobbe i åtte timer om dagen. Noen detter helt av lasset. Vi lærer ikke mer av å ha to innleveringer og to prøver på en uke, vi blir bare stresset.

Vi får ikke fritid engang. Vi unge må få tid til å være ungdommer når vi endelig kan. Det er umulig for oss å være både flinke på skolen, sosiale og i tillegg så må vi være aktive. Jeg føler at ungdomsårene bare forsvinner bak meg, og at jeg ikke får levd det livet jeg ville. Det typiske ungdomsopprøret har nesten blitt erstattet av en bevegelse med A4-roboter der alle må være perfekte og skole-flinke.

Som et resultat av dette skole-presset, er det elever som stresser seg sånn opp at de blir psykisk syke. De føler konstant at de ikke er gode nok på skolen. Dette gjør mange ulykkelige, og det går spesielt ut over jentene. Én av fire jenter i rundt 15-16-årsalderen viser depressive symptomer. Én av seks ungdommer forteller at de har hatt selvmordstanker på videregående. Kanskje det er på tide å gjøre noe?Linnea

På forsiden nå