Snakk ut 17.11.

Mastergrad i oppvask nødvendig?

Slipp oss til og vi vil gjøre det lønnsomt både for arbeidsgiver og arbeidstaker!

Innleggsforfatteren mener at yngre skal ansettes på klesbutikker fremfor eldre arbeidssøkere. 

Saken oppdateres.

Det er for høye krav som stilles til hva som er nødvendig for å komme seg ut i arbeidslivet i dag. Arbeidsledigheten i landet stiger og kravene for å komme inn på studier eller andre jobber øker. Unge som søker seg jobber må nesten ha en mastergrad i oppvask for å vaske kopper hos en lokal café, som fører til at de mister motet når presset blir for stort.

Er det slik vi vil ha det? Har folket lyst til å betale mer skatt for å dekke opp for pengestøtten til arbeidsledige?

I en artikkel skrevet av VG i år kommer det fram at antall arbeidsledige i landet har økt med 31000 personer det siste året, og arbeidsledigheten er på det høyeste nivået på ti år. Det bør også blinke en varsellampe hos folket når halvparten av de arbeidsledige i år er ungdom i alderen 15-24 år.

Arbeidsgivere har ikke lyst til å være med å hjelpe ungdommen, landets fremtid, ut i arbeidslivet. En så enkel jobb som å ta imot bestillinger på nett og videreføre beskjeden til andre krever en viss alder og utrolig nok faglig kompetanse. Er ikke en utadvendt og vennlig person på 17 år kvalifisert til å ta telefonen? Må man her også ha en mastergrad i å trykke på en svarknapp?

Hjelp oss! Gi oss en sjanse til å vise hva vi duger til. Vi vil så gjerne, men møter motstand hvor enn vi prøver oss. Vi er landets framtid og er dessuten mer opplyste og informerte om verden rundt oss. Gi Sara på 16 år, med en brennende interesse for klær, jobben som butikkmedarbeider på en klesbutikk framfor Anna på 57 år som egentlig er lei av jobben.

Slipp oss til og vi vil gjøre det lønnsomt både for arbeidsgiver og arbeidstaker!

På forsiden nå