DEBATT

Rivalisering i fotballen er ikke mobbing

Rivalisering er en del av fotballkulturen, mener innsenderen.  

Saken oppdateres.

Årsaken til at det koker inni meg når jeg skriver denne mailen er innlegget om Kjernen som ble publisert på adressa.no mandag.

Jeg kjenner jeg blir oppriktig forbannet, når Trygve Raaen Nilsen ikke bare påtar seg rollen som talsmann for hele Trøndelag, men i tillegg insinuerer at fotballrivalisering er grunnen til at barn blir mobbet i skolen. Man kan være uenig i ting som blir gjort og sagt, og det faktum at nordmenn har forskjellige meninger om hva «god supporterkultur» er, er bare sunt! Det bidrar til debatt, og blåser liv i fotballinteressen rundt om i landet.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Ikke ta fra oss Dyrborgskogen!Det faktum at Nilsen, med Adressa i ryggen, blander fotballrivalisering og mobbing i skolen, er for meg helt forkastelig! Det blir som å gi Nittedal skylda for all pyromanien her til lands. Rivalisering i fotballen bidrar ikke til mobbing, det forebygger mobbing! Hvis man blir opplært til at nokså uskyldige sanger, tilrop og plakater på et fotballstadion er hatsk oppførsel og krenkende mot de det gjelder, så kan selv den glupeste ungen bli forvirret. Hadde de som uttalte seg i denne saken hatt et snev av fotballforståelse og kunnskap om supporterkultur, så hadde ikke dette vært en sak.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Kjernen bør si unnskyldBarn har godt av å oppleve trøkket på stadion. Kontrastene, kjærligheten og fotballhatet, bidrar til at barn får en mye større forståelse for hva fotball egentlig dreier seg om. Stesønnen min elsker den intense stemningen som er mellom Kjernen og Tornekrattet på Lerkendal. Han elsker at Kjernen synger «hate Molde by», og han godter seg når RBK knuser Molde. Etter kampen går han hjem, ringer bestefar (fra Molde), og snakker om kampen på en engasjerende, men fredelig måte. Dagen etter leker han og bestekompisen (Molde-fan) fotballkamp i friminuttet, og har det helt fantastisk sammen, på en måte som ikke akkurat minner om mobbing. Neste uke skal han til sin biologiske far (som bor i Molde).
Jeg kan ikke fatte og begripe at en sju år gammel gutt evner å forstå forskjellene mellom fotballhat og hat for øvrig, mens en hel by, 90 % av Norges aviser, og Trygve Raaen Nilsen ikke gjør det.

Det var alt jeg hadde på hjertet! 
        
            (Foto: PETTER RASMUS OG HÅVARD JENSEN)

  Foto: PETTER RASMUS OG HÅVARD JENSEN

På forsiden nå