Debatt

- Jeg finner meg ikke i at jeg og mine kjære skal være i fare på fortau eller gangvei som også er avsatt for fotgjengere!!!

Dere syklister bidrar selv til den aggressive holdningen som man kan se mot dere, med adferden dere har. Hva med å gå litt i seg selv? spør Trude Søreng i dette debattinnlegget.

Konflikt: Innleggsforfatteren er kritisk til kamikaze-syklister på fortau og i gangfelt. 

Saken oppdateres.

Nei, jeg har ikke øyne i nakken. Det har ikke min gamle svigermor, mine barn eller min hund heller.

Vi spaserer på fortau og kombinerte gang-/sykkelbaner, og opplever til stadighet å bli «sneiet» av 30–60 år gamle menn, som tydeligvis legger opp til at sykkeletappen fra hjemmet til jobben skal være dagens treningsøkt, der målet med «løpet» er å slå sin egen tid.

Vi kan umulig se at dere kommer i 50 km i timen bak oss, og noen ringeklokke for varsling finnes neppe på deres dyre treningssykkel.

Men vi merker dere, når vi får skulderen sneiet av en syklist som kommer «ingensteds» fra.

LES OGSÅ: De blir sneiet, nedspylt av spylervæske, tutet på og bråbremset foran

Hunden vimser

Tenk om min gamle mor, jeg eller noen av min barn hadde tatt et ørlite steg til siden?

Og hunden, som vimser lykkelig rundt i sitt eget tempo, hva om han hadde kjent lukten av noe spennende på andre siden av fortauet akkurat da du dukket opp?

Den firbeinte må faktisk få lov til å ha mulighet for noe mer radius enn 1/2 meter, der han går i bånd.

Jeg finner meg ikke i at jeg og mine kjære skal være i fare på et fortau eller gangvei som også er avsatt for fotgjengere!!!

Jeg gir blanke i at dere kamikaze-syklister har en adferd som kan være farlig også for dere – det får dere selv ta ansvar for. Men med vitende og vilje å utsette deres medmennesker for fare?

LES OGSÅ: Ingen bomringer i landet har et så elendig rabattsystem

Debatten raser

Avisdebatten raser, der det klages over bilister som ikke tar hensyn til syklister, eller bilister som med viten og vilje skaper farlige situasjoner – men hva med dere syklister da?

Dere bidrar selv til den aggressive holdningen som man kan se mot dere, med den adferden dere selv har. Hva med å gå litt i seg selv?

Det er også på høy tid at man regulerer sykkeltrafikk i byer på en bedre måte, slik at det også kan være trygt å være fotgjenger, for meg og mine kjære, mine medmennesker og mine firbeinte venner.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Hør våre kommentatorer på podkast:


På forsiden nå