Debatt

Tenk litt over det: Er du snill fordi du forventer noe tilbake?

Majken Aune forstår at ensomheten er vanskelig, men det er ikke jentene som er problemet her, mener hun.

Majken Aune svarer Gutt (19) som mener at det ikke lønner seg å være romantisk mot jenter.   Foto: Adresseavisen 28.07.2016

Saken oppdateres.

Det er trist å lese innlegget ditt, hovedsakelig av to grunner.

Les innlegget til gutten her: «Det lønner seg ikke å være romantisk og snill med jenter»

Den ene grunnen er at det alltid er trist at folk er ensomme. Det er tungt og vanskelig å føle seg helt alene, og det er noe de fleste strever med minst en gang i livet. Vi mennesker trives som regel best når vi har andre rundt oss, noen som forstår oss og liker oss som vi er.

Den andre grunnen til at innlegget ditt gjør meg trist, er hvordan du omtaler jenter. Du er såret og lei deg, jeg skjønner det, men du må allikevel huske at jenter er også mennesker. Vi er ikke så forskjellig fra gutter.

Hvem skal egentlig ta initiativet og betale på date? Les her

Like mye press

Noen jenter syns det fort virker krampaktig og falskt når det blir for mye press på at en date skal være romantisk. Romantikk er følelser, det handler om hvordan man føler seg på date, og ikke så mye om blomster og mat. Noen vil elske å bli oppvartet, andre vil kanskje føle seg presset av det. Jenter opplever utrolig mye press, akkurat som gutter.

Et område jeg tror jenter kanskje føler mer press enn gutter på er dating. Vi vet at mange gutter leser bøker som The Game og lager sport av å «lure» jenter til sengs. Du har sikkert fått med deg det. Det handler aldri om hva jenta faktisk har lyst til, hun er bare en brikke i spillet.

Vi vet også at mange gutter og menn som ikke leser sånne bøker og blogger, også har en litt spesiell måte å se på jenter. De ser på oss litt som snacksautomater. De tenker at hvis de putter «snillhet» og «romantikk» på automaten, så får de kjærlighet og sex tilbake. Du er ikke den første unge mannen som har proklamert at «det nytter ikke å være snill for jenter setter ikke pris på det!»

Tenk litt over det. Er du snill og grei med andre fordi det er sånn man bør oppføre seg, eller er du snill fordi du forventer noe tilbake?

Hun jenta du var på date med, skylder hun deg noe? Skylder hun deg å bli kjæresten din fordi du hadde med mat på første date? Skylder hun deg sex?

Mer debatt: «Det er lite å vinne, men mye å tape om taxfree-ordningen fjernes»

Jenter er ikke ting

Å være snill fordi man forventer å bli belønnet er ikke å være snill, det er å være kalkulerende.

Hvis du virkelig ønsker deg en kjæreste, så må du slutte å se på jenter som ting. Du må lære deg å lytte, møte dem på felles grunn. Jeg kan love deg at de fleste jentene du møter ser rett igjennom bullshiten din hvis du prøver å putte «snillhet» på dem som om de var en automat.

Fokuser på deg selv, på ting du liker å gjøre. Bli trygg på deg selv, du blir ikke hel av å ha kjæreste, du deler helheten din med dem.

Du må gjerne bli skuffet og lei deg når du blir avvist, det blir vi alle sammen, men ikke skyld på alle andre. Tenk tilbake på daten. Er du sikker på jenta hadde det like bra som deg? Kan det hende du leste litt mye av din egen betatthet i henne? Du sier hun betydde noe for deg med en gang du så henne, kanskje syns hun det var litt skremmende?

Jeg lover deg, snille folk kommer lengst når det handler om forhold mellom mennesker, enten det er vennskap, familie eller kjærlighet.

Men da snakker vi om de som er snille for andres del.

Masse lykke til

Kommentar: Han kaller Donald Trump for sin «daddy», feminisme for «kreft»

På forsiden nå