Debatt

At du etterpå slenger posen i skogen eller litt unna veien, er for meg uforståelig

Er det greit at byens uteområder blir forsøplet av poser fulle av hundebæsj? spør Mats Myklebost i dette debattinnlegget.

Forsøpling: Istedet for å putte posen med hundebæsj i søppelbøtta, er det hundeeiere som slenger den i skogen eller litt unna veien eller stien. 

Saken oppdateres.

Som fotballspiller og hobby frisbeegolfspiller, bruker jeg ofte utearealer i Trondheim, sånn som fotballbaner og frisbeegolfbanene på Dragvoll, Lade og Øya.

Dette er utearealer som er tilrettelagt for dem som liker å gjøre fysisk aktivitet utendørs, da det også er mange som går kveldsturer, legger løpeturen dit og lufter hunden i fine omgivelser.

Dette er noe jeg synes Trondheim som by skal ha ros for, nettopp det at de har fine utearealer, hvor folk kan koble av fra det daglige stresset og heller nyte naturen og de fine omgivelsene.

Husker du bæsjeposene som var en protestaksjon?

Kjære hundeeiere

Det som er lett å se, er at det er veldig mange som benytter seg av områdene, spesielt på Dragvoll, til å ta kvelds- og lufteturen med hunden der.

Når det gjelder hundeeiere, så synes jeg de skal respektere andre turgåere og mosjonister som også bruker området. Går man en-to meter utenfor stien eller veien, får man se noe som for meg er veldig irriterende og provoserende.

For kjære hundeeiere, det er vel å bra at du tar deg tid og bruker energi på å plukke opp hundebæsjen og legger den i en pose, men at du etterpå slenger posen i skogen eller litt unna veien eller stien, er for meg uforståelig.

Les også kronikken om den middelmådige samtidsarkitekturen i Trondheim

Du må få med deg videoen med den heftige debatten om byutvikling i baksetet på en liten bil

Respektløst

Hvor mye ekstra kreves det av deg for at du skal kunne holde den i hånden til du passerer neste søppelbøtte?

I mine øyne er det respektløst ovenfor de andre som bruker området. Du som hundeeier klarer ikke å gjennomføre oppgavene som kreves av deg når du eier en hund, og det er faktisk verre å kaste en pose med bæsj i naturen enn det er å heller la bæsjen ligge.

Ingen av delene er selvsagt greit, men min oppfordring til alle dere det skulle gjelde, er å tenke på andre som benytter seg av uteområdene dere bruker.

Les også debattinnlegget: Jeg skulle vært ferdigutdanna elektriker i år. Jeg skulle hatt fast stilling. Men slik ble det ikke.

Dette er ikke greit

Etter som det på Dragvoll er stor aktivitet både i skoletid, i form av flere hundre elever og lærere, og på kveldstid av ivrige frisbeegolfere og turgjengere, er det veldig mange som blir berørt av deres latskap.

Hvordan vil det se ut til slutt dersom dette fortsetter? Er det greit at byens uteområder blir forsøplet av poser fulle av hundebæsj?

Dette er selvfølgelig ikke greit, og jeg tror nok jeg snakker på vegne av alle som bruker disse områdene når jeg ber dere om å ta dere sammen. Tenk på andre, og ha respekt for områder som ikke tilhører deg.

Vær så vennlig å legge posen du vanligvis kaster i skogen, i nærmeste søppelbøtte neste gang du lufter bikkja.

PODCAST: Hør våre kommentatorer snakke om mediekrise, burkini og Norges svar på Donald Trump

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå