Kjønnsdelte aktiviteter var det jeg gruet meg mest til, skriver Magnus Slørdahl i dette debattinnlegget.

Inger Margrethe Moa, jeg tror virkelig du har barnas beste i tankene i ditt innlegg om kjønnsdelte aktiviteter i SFO'er i Trondheim, men jeg tror ikke du ser hele bildet.

La meg fortelle hvordan det ser ut fra mitt ståsted.

Først vil jeg gjerne introdusere meg selv: Jeg er en 20 år gammel mann som for tiden jobber i Berlin som au pair.

Folk jeg møter reagerer ulikt når jeg forteller om jobben min, men spørsmålet alle stiller er: «kan en mann være au pair?»

Svaret er ja. Det er tross alt 2016.

Dette innlegget er et svar på: Jeg forstår barna som har gledet seg til jente- og gutteklubb. Noe av det artigste jeg vet er å dra på jentetur!

Passet ikke inn

Heller ikke da jeg var liten lot jeg meg bry av kjønnsroller, og følte aldri at jeg passet inn blant gutta på fotballbanen. Jeg hoppet heller tau i skolegården med jentene.

Om det kjønnsdelte tilbudet sier du at «for mange barn har disse aktivitetene vært noe av det de har gledet seg mest til» og det tror jeg på.

Men for meg var kjønnsdelte aktiviteter det jeg gruet meg mest til på SFO.

Når jentene fikk låse seg inne i et klasserom og male, ble jeg stående alene i skolegården med guttene som ertet meg for at jeg hadde så mange «kjærester».

Jeg ler av det nå, men da var det seriøse saker.

Politikerne ønsker tydelige rammer for hva SFO-tilbudet skal inneholde

Bra med oppmuntring

Applaus til deg og dine kolleger for å oppmuntre barna til å delta på aktiviteter som tradisjonelt sett tiltrekker det motsatte kjønn. En slik tankegang støtter jeg, og det høres ut som om dette var en suksess.

Jeg fatter bare ikke hvorfor du påstår at slike aktiviteter ikke lenger er tillatt på Trondheims SFO'er. Kanskje har jeg ikke fulgt debatten nøye nok, men slik jeg forstår det er ikke et forbud mot kjønnsdelte aktiviteter synonymt med et mindre variert SFO-tilbud.

For min del kan SFO'er i Trondheim gjerne fortsette med spa- og datatilbud, så lenge disse tilbudene ikke er kjønnsdelt allerede fra planleggingsfasen av i jente- og gutteklubber.

Noen aktiviteter har røtter så langt ned i kjønnsroller og stereotypier at de fremdeles vil være overrepresentert av ett kjønn, men det finnes alltid unntak.

Hvis noen hadde fortalt meg at gutter også kan lakke neglene rosa hadde jeg gjerne gjort det.

Les også debattinnlegget:  «Da mine besteforeldre banket på Norges dør i nødens stund, fikk de komme inn»

Del inn etter interesser

Så istedenfor å dele inn barna etter kjønnsroller som hører fortiden til, hvorfor ikke la de dele seg inn etter interesser slik at ingen trenger å stå alene i skolegården?

Gjennom livet kommer barna til å oppleve nok av kjønnsdelte situasjoner og vennegjenger på egenhånd uten at en offentlig institusjon skal måtte oppmuntre til det.

Jeg synes det er flott at du trives med venninnene dine på jentetur. Det gjør jeg også, og jeg er ikke kvinne en gang. Personlig sitter jeg nemlig mye heller i London med venninnene mine på en restaurant, drikker vin og prater om gutter fremfor å snakke med kompisene om hvilke oppgraderinger jeg har gjort på bilen min.

Hør våre kommentatorer snakke om nye meningsmålinger for Trøndelag, fraværesregler i skolen og norsk films Oscar-sjanser

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.