Nå er jeg lei. Etter at Posten la ned stort sett alle postkontorer her i landet, og overga ansvaret for post, postbokser og alt annet som handler om post til «Post i butikk» til kiosker, bensinstasjoner, kolonialforretninger, blomsterforretninger og andre som aldri har drevet med post, har det blitt det rene skjære kaos.

Les også: Jeg er ikke så raus at jeg slipper dem inn på min egen eiendom

Et godt eksempel er følgende: Ultra på Solsiden fikk oppgaven med «Post i butikk». Da befant det bitte lille nye postkontoret seg i en krok i Ultra-butikken. Så overtok Mix-Kiosken, eller var det Narvesen, oppdraget. Tjenesten ble flyttet dit, også på Solsiden. Det var for så vidt greit nok, bortsett fra at kioskpersonalet var mer interessert i å selge pølser enn å håndtere post.

Så ble Ultra til Meny, eid av Norgesgruppen. Da flyttet «Post i butikk» til det som var Ultra, men som nå var blitt til Meny. Det fungerte også greit nok, bortsett fra at køene ble lange for dem som ønsket posttjenester. «Post i butikk»-personalet skulle også betjene kassene der folk kom med dagligvarer.

Forleden skulle jeg sende et rekommandert brev og gikk til Solsiden/Meny. «Post i butikk» var borte. Helt vekk. Der «Post i butikk» sist lå, var blitt parkeringsplass for butikkurver m.m.

På mitt spørsmål om hvor det var blitt av «Post i butikk»-kontoret, fikk jeg til svar at «Nei, den har vi flyttet til Rema 1000 på Bakklandet». Bakklandet? Der ligger jo allerede en «Post i butikk» på Bunnpris et par gater over.

Tilhører ikke Meny Norgesgruppen og Rema 1000 Reitangruppen? Jeg trodde de var konkurrenter i matvarebransjen. Hvordan kan da Norgesgruppen «flytte» «Post i butikk» til en konkurrerende virksomhet nesten en kilometer unna? Lønner det seg ikke å ha dette tilbudet i butikken? Kan en eller annen hos Posten fortelle oss årsaken? Har ikke Posten kontroll med hvor deres kontorer til enhver tid befinner seg?

Eller er «Post i butikk» blitt en salgsvare? Er det Reitan eller Norgesgruppen som bestemmer hvor vi skal ha våre postbokser og posttjenester? Jeg er ikke prippen, men jeg ønsker kun at ting skal være forutsigelige.

Kan vi få tilbake de gamle postkontorene? Eller skal alle sammen bli mathaller og kaffe latte-steder og frisørsalonger. Det fungerte godt før. Svar ønskes.

Pål B. Heggemsnes-Forsmo

Trondheim