Debatt

Det virker som ordfører Rita Ottervik ønsker å skyve industriarbeidsplasser til nabokommunene

Isfjord flytter: Daglig leder Lars Krogh tar med seg 100 ansatte til Orkanger. Ordfører Rita Ottervik fant ingen plass for dem i Trondheim.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Isfjord Norway signerte avtale om nytt industribygg i Orkanger og flytter ut om lag 100 arbeidsplasser fra Trondheim. Dette kom frem i Adresseavisen 21. september. Bakgrunnen var at tomta sjømatbedriften lå på ved Utleir ble omregulert til boligformål og Trondheim klarte ikke komme opp med noen alternativ tomt.

LES OGSÅ: I full fart vekk fra TrondheimOrdfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet sier i samme reportasje at det viktigste er at Isfjord Norway ikke flytter fra regionen. Hun sier at vi har en felles bolig- og arbeidsmarkedsregion i Trondheimsregionen, og Orkdal er en del av den. Ottervik sier at det viktigste er at bedriftene finner tomter og lokaler som er de beste for å sikre arbeidsplassene. Hun er ikke like opptatt av hvilken side av kommunegrensen de ligger, sier Ottervik. Hvordan kan ordfører Rita Ottervik si noe slikt når byen trenger enhver arbeidsplass. Hvor har det blitt av kampen for arbeidsplassene i byen? Det er ikke alle som arbeider i teknobedrifter, restauranter eller handel, Rita Ottervik.Vil ikke Arbeiderpartiet tenke på industriarbeidsplasser i nærheten av der folk bor?

LES OGSÅ: Vi kjenner Trondheim. de er ikke så veldig opptatt av næring.

Det er et faktum at man i gamle dager så sammenhengen mellom arbeidsplassene og der folk bodde. Det ble bygget arbeiderstrøk i nær gangavstand fra arbeidsplassene. Jeg er klar over at det var en såkalt «annen tid», men vi trenger fremdeles industriarbeidsplasser både i tungindustri og ikke minst i næringsmiddelindustrien. Det virker som at Arbeiderpartiet ønsker å skyve denne industri ut i nabokommunene hvor man er avhengig av bil for å komme på jobb. Hva slags miljøpolitikk er det?

LES OGSÅ: Vil gjøre om jordbruksareal til næringstomterVi har flere eksempler på at industri har måtte lagt ned pga. at det har blitt konflikter når boligene har kommet for nære. Det virker som at man i reguleringsplanene kun ser på lønnsomheten ved boligsalg og ikke konsekvenser for eksisterende arbeidsplasser.

Det må fremdeles være mulig å produsere både mat, brus og annet her i Trondheim.

Vi trenger forskjellige arbeidsplasser også innen kommunegrensen og ikke bare tekno-arbeidsplasser og handel.

På forsiden nå