Debatt

Ofte forstår ikke foreldrene våre hva vi snakker om når spør om hjelp til lekser

Lærerne har mer kunnskap enn foreldrene, skriver elever i klasse 10C ved Charlottenlund ungdomsskole i dette debattinnlegget.

Lekser: «Det er bedre å ha lengre skoledag og lekser på skolen og ikke ha hjemmelekser hjemme» mener elevene i klasse 10c på Charlottenlund skole. 

Saken oppdateres.

Ofte forstår ikke foreldrene våre hva vi snakker om når vi kommer hjem og spør om hjelp til lekser. Da er det bedre om vi slipper lekser og heller jobber med skolearbeid på skolen, der vi faktisk kan få hjelp av dem som gir leksene og forstår hva det handler om.

Lærerne har mer kunnskap enn foreldrene. Mange foreldre sluttet på skolen for en del år siden og skolesystemet har endret seg mye på så mange år. Lærerne kan gå mer grundig gjennom ting som enkelte ikke forstår.

Greier du denne? Matteprøve for tiendeklassinger

På barneskolen er det greit å ha lekser, slik at man får mer tid til å lære ting. De fleste foreldre eller eldre søsken forstår det man holder på med på skolen så tidlig.

Les også: Få K'en ut av KRLE

Men når man begynner med litt vanskeligere ting, så blir det noe annet. Det er også ofte slik at etter en lang dag med skole, så er man lei og sliten, hvilket ofte kan føre til diskusjoner mellom foreldre og barn.

Det er lettere å konsentrere seg på skolen enn hjemme – der det er mye mer distraksjoner. På skolen er lærerne rundt deg. De hjelper deg med konsentrasjonen og mer effektivt arbeid.

Lekser kan også ta mye av fritiden din, hvis du for eksempel deltar i idrett. Det er mange som sitter hjemme og gjør masse lekser i stedet for å delta på treninger, og det ødelegger mye av det sosiale med de andre. Og det er også mange som drar på trening uten å gjøre leksene, for å være med venner og være mer sosial.

Les også: Thomas hverdag går i ett - slik takler han stresset

Derfor er det mye bedre å jobbe med lekser på skolen der det er lærere som skjønner oppgavene, og når du er ferdig på skolen kan du faktisk dra på trening uten å tenke på å gjøre noe lekser.

Ofte er en lang dag med skole slitsomt, så er det rett hjem for å jobbe mer. Da kan man fort bli uoppmerksom, og lærer ikke så mye av det lærerne ber deg om å gjøre. Og det er ikke hele tiden du klarer leksene, eller har foreldre eller søsken der som kan hjelpe deg med dem. Derfor er det bedre ikke å ha hjemmelekser. Vi vil heller være på skolen og få så mye hjelp man vil fra dem som har kunnskapen i faget.

Det er bedre å ha lengre skoledag og lekser på skolen og ikke ha hjemmelekser hjemme.

Hør våre kommentatorer snakke om klovner, Trump og doping

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter. 

 

Vi sendte hele naturfagtimen til klasse 10C på Charlottenlund ungdomskole.

På forsiden nå