Debatt

Stopp drap på ulver som ikke gjør annet galt enn å leve sitt naturlige liv

Vi gruer oss umåtelig til å se på tv de fullstendig meningsløse massedrapene på 47 ulver, skriver Erling Næss i dette debattinnlegget.

Ulvedrap: Ulven som ble skutt i Lierne denne uka, ble ikke skutt i forbindelse med lisensjakt. Den som har skutt hevder det var i nødverge  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Det meldes at våre politikere, med bitte lille Senterpartiet i spissen, har vedtatt å likvidere 47 av Norges i alt cirka 120 ulver. Dette utgjør om lag 40 prosent av ulvestammen.

I Norge er det samtidig om lag to og en halv millioner sau, og cirka 2.000 tonn overflødig sauekjøtt, frosset på lager.

Vedtaket går ut på å skyte/utradere tre store ulvefamilier, samt noen dyr som oppholder seg utenfor vedtatt område.

Alle ulvene er friske, flotte dyr, som hører naturlig hjemme i norsk natur. Ulvene har ikke gjort noen skade, men lever stille og rolig i Stortingets vedtatte geografiske soner.

Fikk du med deg denne kattehistorien: «Jeg åpnet sekken og der lå han, Skvetten. Der er du ja, tenkte jeg, og følte en veldig lettelse. Nå skal du bli med hjem»

Ulvesonene

Disse ulvesonene utgjør cirka fem prosent av Norges totale areal. Allikevel «synes» enkelte sauebønder, og deres støttespillere, at så mange ulv som mulig skal skytes, og at ulven bør utryddes.

Det presterte en ulvehatende bonde å forfekte for åpen skjerm på TV2.

Så bestialsk er altså enkelte politikeres og sauebønders holdninger og ytringer.

Ja, for her i «bakvendtlandet Norge», er tydeligvis «alt» mulig.

Visste du at barn i Trondheim er overraskende positive til insekter som framtidens mat?

Naturlig liv

Jeg gremmes over «skrivebordspolitikere», som gjerne vil fremstå som «grønnere enn grønn», men som samtidig stemmer frem lisenser, som gir rett til å massakrere 47 ulv, som ikke gjør annet galt enn å leve sitt naturlige liv.

I fjor ble det betalt ut erstatning for 20.200 sau, som var tatt av rovvilt. Ifølge en ekspert i «Dagsnytt 18», står ulven kun bak et fåtall av disse tilfellene.

Og jeg som trodde at nettopp bønder og politikere er opptatt av og oppdatert på den økologiske balansen, som er helt avgjørende for vår alles eksistens. Co₂ meg her, og Co₂ meg der, disse likvidasjonene er miljøkriminalitet satt i system av våre politikere og intet annet. Skammelig!

Er dette demokratisk? Det norske folk vil da ikke se at slikt skjer.

Vi gruer oss umåtelig til å se på tv de fullstendig meningsløse massedrapene på 47 ulver, valper og voksne. De lever i flotte harmoniske familier, og så blir de utryddet. Det er uhyrlig!

Stopp det da, kjære politikere!

Hør våre kommentatorer snakke om klovner, Trump og doping

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter. 

På forsiden nå