«Da jeg hadde kjøpt dem, ble jeg bare lei meg» skriver Yngvild Aas i dette debattinnlegget.

På Rema kan vi nå få økologiske gulrøtter som en del av det faste utvalget.

I utgangspunktet flott for oss som tror at økologisk er bra. Men da jeg hadde kjøpt dem, ble jeg bare lei meg.

Her har en bonde jobbet hardt med avlingen sin.

Han eller hun har krysset fingrene for et godt år.

De har valgt økologisk drift, kanskje av kjærlighet til jobben sin og jorda vår.

Gulrøttene ble fine og fulle av næring og livskraft.

Les også debattinnlegget: Mormor har bodd 90 år på Møllenberg. Nå foreslår de at hun skal flytte til Ranheim.

Puttes inn i en maskin

Og så putter noen dem i en maskin for å skrubbe dem. Og nå er de ødelagte. Den tynne hinnen er skrubbet i filler.

Resultatet er gulrøtter som begynner å råtne på tuppen allerede før du kjøper dem.

De er umulige å oppbevare i plast i kjøleskapet, fordi de slipper fuktighet og blir bløte og ekle.

Hvis de oppbevares i papir blir de slappe.

Les også: - Jeg spådde Trump-seier i kronikk som ikke ble tatt inn i hovedstadspressen

Vettløs behandling

Hvis noen som er litt usikker på økologisk mat, kjøper disse gulrøttene og tror at de er slik fordi de er økologiske, kommer nok vedkommende til å vente lenge før neste eksperiment med økologisk mat.

Økologiske gulrøtter fra Bondens marked er utmerkede og har topp holdbarhet, problemet skyldes altså kun behandlingen.

Det snakkes om hvor mye mat vi kaster, her er jeg overbevist om at svært mange pakker går i søpla allerede i butikken.

Og det på grunn av vettløs behandling fra noen som burde vite bedre. Trist og unødvendig.

Kan Rema vennligst ansette en person som forstår hvordan grønnsaker (og frukt) bør behandles, og som kan sørge for at leverandørene etterfølger gode råd?

Hør vår podcast «OmAdressert» som besøker klasse 10C på Charlottenlund ungdomskole for å få vite mer om hva ungdommen tenker rundt skole, kroppspress, amerikanske soldater på Værnes og om de frykter en kald krig.

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.