Debatt

Her svarer Rita Ottervik på kritikken mot forslaget om p-avgift ved idrettsanlegg

Ordfører Rita Ottervik svarer her på Wenche Helgemos debattinnlegg om parkeringsavgift ved kommunale idrettsanlegg.

Svarer: «Ta det med ro, ingen grunn til bekymring» skriver Rita Ottervik i sitt svar til kritikerne av P-avgift ved kommunale idrettsanlegg. 

Saken oppdateres.

Kjære Wenche.

Les Wenche Helgemos innlegg her: P-avgift vil koste meg som frivillig håndballtrener nær 10 000 kr. i sesongen

Ta det med ro, ingen grunn til bekymring. Forslaget innebærer kun en utredning om hvordan vi skal løse parkeringsutfordringer rundt en del sentrale kommunale idrettsanlegg.

Vi har i Trondheim satset mye på utbygging av haller i bydelene, slik at barn og unge skal kunne delta på idrettsaktiviteter i sitt nærmiljø. Vi skal fortsette utbygging av haller i skolekretsene og bystyret har vedtatt at hallfordelingen skal sikre de minste plass i nærmiljøet.

Slik ønsker vi å legge til rette for en mindre stressende hverdag for både barn og voksne.

Les også debattinnlegget: En bussjåfør er ikke en hvilken som helst idiot som bare kan erstattes av en svart boks

Må finne løsninger

Sammen med idretten må vi finne løsninger som gjør at parkeringsplassene er tilgjengelig for dem som ikke har annet valg enn å kjøre, f.eks. bortelaget.

På Øya vil det være mange som ønsker å parkere fordi det er sentrumsnært og gratis. Derfor må vi her regulere med parkeringsrestriksjoner, slik at de som trenger å kjøre faktisk finner en parkeringsplass.

For kommunen handler dette ikke om å ta inn inntekter. Vi har ikke og vil ikke budsjettere med inntekter fra dette. Derimot handler det om å sammen finne løsninger som gir en enklere hverdag både for de barna som trener i nærmiljøet sitt og for dem som er nødt til å kjøre bil.Hør våre kommentatorer snakke om faren for regjeringskrise, sjakk som action-TV, julenostalgi på TV og kulturkrangel.

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå