«Snakk om en fiendtlig innstilling til barnefamiliers økonomi!» skriver Kathrine Myran i dette debattinnlegget.

Jeg og alle foreldre som har barn i SFO (skolefritidsordningen) i Trondheim kommune, fikk for få dager siden melding om at bystyret har bestemt dette:

De som betaler halv plass på SFO skal nå plutselig ikke få ha barna sine der på torsdager og fredager på skolefri dager.

Sånn plutselig ble dette bestemt over hodene på alle, uten at man som foreldre har hatt mulighet til å komme med innvendinger eller få høre begrunnelsen for hvorfor bystyret plutselig vedtar noe slikt sånn rett før sommeren.

De vedtok også at SFO fra neste år skal holde stengt i to uker i sommerferien, noe de aldri har gjort før.

Les også: Ni uker sommerferie. Nå har du et hav av tid som du kan bruke på å bare være deg. Her er en bruksanvisning

Presser folk

Da spør jeg meg: Er dette brukervennlige tiltak? Skal ikke SFO være der til hjelp for foreldrene og ikke enda et hinder man må komme seg over i dette allerede hektiske og organiseringsbaserte småbarnslivet?

Er disse tiltakene tenkt som et gode til oss foreldre? For jeg ser det iallfall ikke slik!

Det jeg ser, er at bystyret, uten tanke på folks liv og økonomi, nå presser folk til å betale en fyllplass på SFO, uten at man trenger det.

Opptatt av debatt? Les også: Mora er sammen med en mann som er storrøyker. Han røyker inne, uten hensyn til min datter

Trenger SFO hver dag

For det jeg trenger er SFO hver dag, og ikke bare mandag, tirsdag og onsdag.

Min sønn er så heldig at han ikke trenger å være på SFO mer enn 12 timer i uka, men etter disse ny reglene må vi betale full pris, altså over 1000 kr mer hver måned for noe vi egentlig ikke trenger!

Og nå skal dere også presse folk til å måtte ta disse to ukene ferie, sånn at medbestemmelsen over eget liv og ferie blir enda mer redusert.

Mer debatt: Vi er i gang med årets feriekabal: Fotballskole, bestemor, delt ferie og klump i magen. Det går jo ikke opp

Fiendtlig innstilling

Hva er dette for noe, politikere? Dere tok bort søskenmoderasjonen mellom barnehage og SFO i fjor, og nå skal dere presse enda mer penger ut av folk med barn og allerede høye utgifter? Snakk om en fiendtlig innstilling til barnefamiliers økonomi!

Er det dette dere vil at Trondheim skal bli kjent for: En by som presser økonomien til en gruppe som allerede har en presset økonomi?

Jeg vil gjerne at en av dere som var med på å vedta dette svarer meg: Hvorfor vedtok dere dette? Jeg venter veldig spent på svar.

Hør våre kommentatorer og gjest Marvin Wiseth snakke om britisk valg, jordbruksoppgjøret og kulturkrangel

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

SFO-behov: «Det jeg trenger er SFO hver dag, og ikke bare mandag, tirsdag og onsdag» skriver Kathrine Myran.