Nye taxisjåførers manglende opplæring er ikke bare irriterende, men også farlig

«Sørg for å gi sjåførene skikkelig opplæring før de slippes løs på veien» skriver Tine Løhre i dette debattinnlegget.

«Kjære Trøndertaxi, gi de nye sjåførene deres like god opplæring som de som dere hadde fra før» skriver innleggsforfatteren. 

Saken oppdateres.

Kjære Trøndertaxi. Jeg og mange andre som benytter pasientreiser ofte, ble kjempeglade da dere fikk tilbake anbudet. Men det er et par skår i gleden.

Jeg har full forståelse for at det trengs flere sjåfører når dere får flere turer, men - og det er et stort men - sørg for å gi sjåførene skikkelig opplæring før de slippes løs på veien.

Les også: Dette er Trondheims billigste og raskeste taxier

Måtte krangle

Jeg har alltid forbundet Trøndertaxi med kvalititet, men for at det skal fortsette så trenger de nye sjåførene like god opplæring. Jeg er rullestolbruker og reiser derfor mye både med pasientreiser og med TT-kort.

Nye sjåførers manglende opplæring er ikke bare irriterende, men også farlig.

Sist jeg reiste med pasientreiser, møtte jeg en sjåfør som mente jeg fint kunne sitte uten magebelte, for selve rullestolen satt godt fast. Jeg måtte krangle i ti minutter for å få bli ordentlig festet. Sjåføren mente det ikke var nødvendig på en så kort tur.

Opptatt av debatt? Les også: Hvil i fred min venn, du hadde fortjent bedre enn en minnelund som ser ut som en bussholdeplass


Handikappet nok

Det var samme sjåfør som kjørte meg hjem igjen, og startet den samme diskusjonen om magebelte da også.

Han argumenterte med at vi ikke krasjet på vei til legen.

Men hallo, hvem kan forutse trafikkulykker?

Og jeg har ikke lyst å bli mer handikappet en jeg allerede er.

Denne hendelsen er meldt inn som avvik.

Mer debatt: Vi våknet til øredøvende bråk fra nabotomta og måtte til slutt rømme huset


Taksameteret går

Jeg har også vært nødt til å forklare hvordan TT-kortet fungerer mens taksameteret går. Jeg syns det blir feil at jeg som kunde skal betale takst for at sjåførene ikke har den nødvendige opplæringen. De gangene jeg har prøvd å ymte om det, har jeg fått beskjed om å ikke legge meg opp i det.

Så kjære Trøndertaxi, gi de nye sjåførene deres like god opplæring som de som dere hadde fra før. Det sparer mye irritasjon og ikke minst potensielt trafikkfarlige situasjoner.

Det er ikke alle som tør eller klarer å si fra om sikring av rullestolen slik jeg gjorde. Og da er man prisgitt at sjåføren vet hva han driver med!


Hør våre kommentatorer snakke om sommerferie, Starmus, Midbyen og valgkampen

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå