Debatt

Det er nok ikke få hjerter som i de siste ukene har slått flere slag enn vanlig

«Vi er ikke alle heldige nok til ha en lillebror i Trondheim. Men kanskje har vi ei lillesøster, eller ei nyinnflytta, spent niese vi føler et ansvar for» skriver Lisa Yvonne M. Mele i dette innlegget.

En siste hilsen: «I dag har jeg følelsen av at hele Trondheim sørger over tapet av den nydeligste lillebroren de kunne forestilt seg» skriver innleggsforfatteren om den avdøde BI-studenten Rakavan Jeevaharan (21). 

Saken oppdateres.

I dag ble det bekreftet. Rakavan Jeevaharan (21) er død. Jeg fikk aldri treffe han.

Først følte jeg lettelse; han er funnet, nå kan familien puste ut. Nå kan de gråte en annen type tårer. Så følte jeg en liten, men ganske stikkende tristhet en stund.

Deretter kjente jeg på den ubehagelige, dårlige samvittigheten som gjerne dukker opp i det en innser at ens egne følelser er bagateller. For jeg er så inderlig klar over at jeg ikke aner hva familien går gjennom. Det er sant at det er umulig å forestille seg.

Les også: Familien til Rakavan takker alle som deltok i leteaksjonen


Dannet et bilde

Men jeg som så mange andre har fulgt med siden dag én.

Vi har sett de forskjellige bildene av Rakavans smil fra forskjellige vinkler. Vi har lest de mange fine beskrivelsene av han. Facebook-profilen hans må ha slått alle rekorder i antall besøk.

Mange av oss har deltatt i leteaksjoner, delt Facebook-innlegg, lest Adressa flere ganger om dagen.

Vi har dannet oss et bilde av han, og tatt han inn i hjertene våre.

Opptatt av debatt? Les også: Det har blitt politisk ukorrekt å kritisere muslimer på generelt grunnlag, men russerne er fremdeles fritt vilt


Hjerteslag

De siste to ukene har min egen familie, og til og med tilfeldig bekjente fra rundt om i landet, tatt kontakt med meg og spurt om jeg har hørt noe nytt om den forsvunne studenten.

Jeg undres hvor mange som har hatt Rakavan og familien hans i tankene de siste ukene.

Det er nok ikke få mennesker. Ikke få hjerter som har slått flere slag enn vanlig.

Mer debatt: Norsk idrett er absolutt på hugget


Byen sørger

Vi er ikke alle heldige nok til ha en lillebror i Trondheim. Men kanskje har vi ei lillesøster, eller ei nyinnflytta, spent niese vi føler et ansvar for. Noen av oss har ei storesøster vi er sikre på at vi ikke hadde klart oss uten.

Det er virkelig umulig å se for seg hvordan de har det i dag, Rakavans nære og kjære, men i dag har jeg følelsen av at hele Trondheim sørger over tapet av den nydeligste lillebroren de kunne forestilt seg.


Hør våre kommentatorer og gjest Lars Haltbrekken snakke om  valget, hijab, fengselsliv og Game of Thrones.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå