Ordet fritt

Det er urovekkende at rektorer deltar i valgdebatten

Stortingsvalget_ Årets valg blir et verdivalg for skolen, uttalte Hoeggen-rektor Lars Kvendbø og Flatåsen-rektor Hilde Klungsøyr i Adresseavisen 5. september. Ordet fritt-forfatteren mener rektorer ikke skal delta i valgdebatten.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Hvordan er det mulig? Tolv av tjue rektorer i Trondheimsskolen mener skolen er tjent med et regjeringsskifte. Det er urovekkende at rektorer deltar i valgdebatten. De tar med dette et partipolitisk standpunkt som direkte åpner for indre uro i skolen. De har, som det kommer frem i artikkelen, opplevd at klasseforskjellene har økt, det har blitt mer testing, de ønsker seg en lærernorm slik SV forfekter, de vil øke timetallet for praktiske fag på bekostning av teoretiske fag, de tror på flere penger til skolen med Støre enn Solberg og de mener Isaksen snakker lærerne ned.

Les hele saken her: Seks grunner til at rektorene vil ha politisk skifte


Hvilke kilder har de for å påstå dette? Timetallet i skolen er uendret de siste årene, pengestrømmen til skolen har vært som under de åtte årene med rødgrønt styre, testingen har ikke endret seg og jeg har aldri hørt Isaksen snakke ned lærere. Men jeg støtter hans kompetansekrav. Jeg vil nemlig ikke at lærere skal oppleve å måtte hjelpe en kollega (dvs. en klasse) i matte fordi kollegaen ikke forstår oppgaven. Men denne siden av lærerstanden ser trolig ikke rektorene, for veien ned til læringsarealet har blitt for lang for dem. Jeg er pensjonert lærer, og det jeg leste i Adressa om disse rektorene overgår alt hva jeg har opplevd fra skoleledere.

Les også: - En politikk som truer enhetsskolen, er ikke bra


Ikke bare viser de at de ikke takler denne rollen, men de er også med på å skape uro og indre splid mellom lærerne og elevene.

Foreldreutvalg og kommuneledelsen bør ta tak i dette som har skjedd. Vi bør få en offentlig debatt om rektors rolle.

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå