Debatt

Vær så snill, ikke send Ehsan ut. For oss er han en viktig del av klassemiljøet

«La Ehsan få bli i Norge», skriver Maja Stenøien og Oda Groth Brodtkorb i klasse 10C ved Rosenborg skole i dette debattinnlegget.

Støtter Ehsan: Elevene i klasse 10C ved Rosenborg skole slår ring om klassekameraten som trues med utkastelse.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

Vi går på Rosenborg skole, en såkalt mottaksskole i Trondheim. Her snakkes det litt over 40 språk, og vi møter stadig nye ungdommer som nettopp har kommet til Norge.
 

Nå for tiden tvangssendes hundrevis av utdannede, norsktalende mennesker ut av Norge. Mennesker som allerede har vært her i flere år, og som har masse venner og er i et miljø.

Opptatt av debatt? Les også: De 500 elevene på Sjetne skole er blitt brikker i et uverdig svarteperspill


Vi har en av dem i klassen vår, han har vært i Norge i 6 år og er så integrert som man kan bli. For oss, er han en viktig del av klassemiljøet, og det er vanskelig å forestille seg en hverdag uten han.

Vi trodde for litt over ett år siden at han skulle få bli i Norge, da familien hadde bakt kake som han delte ut på skolen for å feire. Nå har det vist seg at staten har anket saken, og det er høyst usikkert om familien må reise tilbake til det usikre Kabul.

Mer debatt: Lærerne oppfordrer til vennegrupper, og den som våger å si imot blir sett rart på og skjelt ut


Dessuten har han aldri vært i Kabul, han har vært på flukt nesten hele livet. Vi kan ikke tvangssende mennesker som er like norske som oss andre, bare med en annen hudfarge og en aksent på norsken som like gjerne kunne vært en dialekt!

Er det etisk riktig å sende uskyldige mindreårige tilbake til et land de aldri har vært i? Skal vi, det norske folk, sitte i sofaen og la dette skje? Hva om du som leser fikk vite at om kort tid ble du satt på et fly til et asiatisk land som du ikke vet hvordan er. Det kunne like gjerne vært deg eller meg.

Vær så snill, ikke send Ehsan ut.


Hør våre kommentatorer og gjest Yngve Brox oppsummere årets valgkamp i podkasten OmAdressert

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Ønsker du å motta aktuelle meninger i innboksen?

Abonner på nyhetsbrevet mitt og få ukentlig innblikk i hva jeg mener er viktige debatter og interessante meninger, både i Adresseavisen og hos andre. -Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå