Debatt

3 min, 2 min, 1 min, nå ... men hvor er bussen? Så plutselig: 9 min, 8 min ... og der forsvant oppføringen

«Jeg overdriver skremmende lite om jeg påstår at jeg har brukt mer tid på holdeplasser enn på bussen» skriver Kamilla Paulsen i dette debattinnlegget.

«Men for all del, det er jo gøyalt å spille russisk billett» skriver Kamilla Paulsen om AtB's sanntidssystem.  Foto: Camilla Kilnes

Saken oppdateres.

AtB har nå lansert nye hjemmesider, og man bør jo applaudere alle forbedringer. Likevel blir jeg sittende her og undre på om de har prioritert helt riktig.

Vi bussreisende hadde vel vært bedre tjent med at midlene gikk til forbedringer av det som ikke fungerer. Eksempelvis sanntidssystem, presise avganger, funksjonelle apper, synkronisering og opplæring av nye sjåfører i hvor ruta deres faktisk skal gå.

Forstår selvfølgelig at mange av disse utgiftene er høyere, men det føles litt som om de setter plaster på et infisert operasjonssår. Men for all del, det er jo gøyalt å spille russisk billett.

Les også: Dette problemet blir større fra august 2019


Hverdagsthriller

Jeg er av de heldige som daglig tar buss 22, og jeg overdriver skremmende lite om jeg påstår at jeg har brukt mer tid på holdeplasser enn på bussen.

Det er jo fint med litt hverdagsthriller: 3 min, 2 min, 1 min, nå ... men hvor er bussen? Ser igjen på tavla: 9 min, 8 min ... og der forsvant oppføringen.

Det er selvsagt ikke bare rute 22 som sliter, men jeg har overraskende mange ganger sett både 4, 6 og til og med 9 passere til annonsert tid, mens 22 hopper litt frem og tilbake i sin egen tidsforståelse. Desto mer spenning blir det jo av at appen og tavla ikke alltid er enige om hvilken sanntid som er mest sann.

Opptatt av debatt? Les: Det vrimler av dyrevernere i dagens samfunn. Rart at ingen reagerer på dyrplageri på TV


På vei til eksamen

Spesielt gøyalt var det da jeg skulle fra Persuanet til Strinda for å avlegge eksamen. Jeg tenkte det var tryggest å ta bussen helt frem, for ikke å komme forsinket i tilfelle jeg rotet meg bort. Jeg hadde allerede lært meg å beregne ekstra tid, så jeg beregnet tre avganger før den jeg måtte ta.

Avgang 1 var full og tok ikke på passasjerer. Avgang 2 dukket aldri opp, og avgang 3 (eller kanskje det var 4?) kom senere enn det avgang 4 i utgangspunktet skulle.

Jeg rakk heldigvis eksamen, takket være min egen manglende tro på AtB.

Mer debatt: Kjære julebordsgjest; servitører, resepsjonister, kokker og renholdere er ikke på menyen


«Jeg er på tur! Bussen er forsinket»

Jeg har til tider frosset av meg både fingre, tær og tålmodighet, men heldigvis er vennene mine vant til «Jeg er på tur! Bussen er forsinket». De godtar derfor at jeg kommer et kvarter forsinket, til og med iberegnet slingringsmonn.


Er fryktelig spent på om disse nye superbussene som etter hvert kommer, er så heidundrende supre at de løser alle utfordringene AtB har.

Vi kommer oss riktig nok fra A t B, bare ikke på 1-2-3.


Hør våre kommentatorer snakke ulven på melkekartongene, statsbudsjettet, Peer Gynt og Petter Northug

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

«Avgang 1 var full og tok ikke på passasjerer. Avgang 2 dukket aldri opp, og avgang 3 (eller kanskje det var 4?) kom senere enn det avgang 4 i utgangspunktet skulle» skriver Kamilla Paulsen. 

«Avgang 1 var full og tok ikke på passasjerer. Avgang 2 dukket aldri opp, og avgang 3 (eller kanskje det var 4?) kom senere enn det avgang 4 i utgangspunktet skulle» skriver Kamilla Paulsen. 

På forsiden nå