Debatt

Hver gang den tiltalte nærmet seg ballen, ble det holdt pipekonsert på Øvre Øst

«Supportere på Øvre Øst var like delaktige i identifiseringen som Northug» skriver Rolf-Martin Hansen i dette debattinnlegget.

«Det er synd at kun én av flere tusen tilskuere som bidro til identifiseringen blir omtalt i media» skriver innleggsforfatteren. 

Saken oppdateres.

Rosenborg sørget for en fotballfest av de sjeldne da de slo Molde 4–0 på Lerkendal stadion søndag kveld. I etterkant er det imidlertid en utenomsportslig hendelse som har fått mye av oppmerksomheten. Dessverre.

Langrennsløper og Rosenborg-supporter Petter Northug navnga en voldtektstiltalt Molde-spiller på sosiale medier. Underveis i kampen la skistjernen ut et bilde der spillerens navn ble etterfulgt av «skal fengsles». Bildet ble slettet etter kort tid og Northug fulgte opp med en beklagelse.

Opptatt av debatt? Les også: En del av naboene vil miste all utsikt. Men til gjengjeld vil vi få festbråket fra takterrassene rett inn soveromsvinduene


Så kampen på TV

Det Northug gjorde er overhodet ikke greit og kan på ingen måte unnskyldes. Men hva med de 2.200 supporterne på Øvre Øst? Hvorfor ble de utelatt i denne saken?

Ja, Petter Northug er en offentlig person. Han har 440.000 følgere på Instagram, hvor han publiserte det mye omtalte bildet. Men supportere som sto på Øvre Øst var like delaktige i identifiseringen som Northug.

For meg, som så kampen på TV på andre siden av landet og ikke kjente til navnet på den voldtektstiltalte, var det lett å forstå hvilken spiller det var snakk om. Ikke på grunn av Northug, men på grunn av lyden fra Øvre Øst.

Mer debatt: Kjære Gunnar Bovim, du må venne deg til å krysse Elgeseter gate


Pipekonsert

Hver gang den tiltalte nærmet seg ballen, ble det holdt pipekonsert på Øvre Øst. Dette skjedde flere titalls ganger i kampen. Spillerne, treningsapparatet, dommerne og TV-kommentatorene visste hvorfor, selv om de lot det forbigå i stillhet. For meg og de 260.000 andre som så kampen på TV var det like åpenbart.

Det er imidlertid synd at kun én av flere tusen tilskuere som bidro til identifiseringen blir omtalt i media. Og det er neppe tilfeldig at Petter Northug ble den «heldige» utvalgte.

Men norsk media synes kanskje det er greit at «mannen i gata» bidrar til den moderne gapestokken?


Hør våre kommentatorer og gjest Trine Skei Grande snakke om Venstres landsmøtet og Facebook-angrepet fra Ola Borten Moe

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå