Debatt

Vi føler at 17. mai er en inkluderende dag

Mange med innvandrerbakgrunn har bodd i Norge så lenge at de ser 17. mai som sin nasjonaldag også. Hjertet vårt banker for å markere 17.mai, skriver Ismail Elmi i dette debattinnlegget.

Norges nasjonaldag: Føler innvandrerbefolkningen seg inkludert i 17. mai-feiringen? Vårt inntrykk er at det er en inkluderende dag. Hjertet vårt banker for å markere 17. mai, skriver innsenderen. Fra venstre : Anicet Ngoma, Qanani Bunt Bakar, Jamal Hussein A.Boubakar Soumeiga, Anica Simic, Fate Jamal, Aniceta ormberg. Ordfører Rita Ottervik, Edhija Mahic, Fylkesordfører Tore O. Sandvik, Shemsa Eve, Mirai Ibrahim, Ismail Elmi, Ivana Ilic, Said Amin, Ejero Abdullahi, Esaie Makita og Daniel Olupone.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

17. mai er frihet og demokrati. På 17. mai skal det være en rekke feiringer landet over. Barn, unge og barnefamilier er de viktigste gruppene.

Føler innvandrerbefolkningen seg inkludert i 17. mai-feiringen?

Vårt inntrykk er at det er en inkluderende dag.

LES OGSÅ: Uten bunad? Her er fem ting du ikke må gjøre på 17. maiMange med innvandrerbakgrunn har bodd i Norge så lenge at de regner seg som norsk, og ser 17. mai som sin nasjonaldag også.

Det som er best med 17. mai er at dagen i seg selv er så viktig og spesiell, og måten Norge feirer 17. mai på er unik og enestående i verdenssammenheng. Barna er sentrum, i stedet for militærshow /parader- og dette gir et signal om hvordan samfunnet vil være.

17. mai gir en følelse av høytid som du deler med mange andre.

LES OGSÅ: Ni spørsmål til bunadseksperten: Hvorfor er bunad så dyrt?Det som er best i Norge er: Norge en liten nasjon i verdenssammenheng, men er deltagende aktør i fredsforhandlinger og tar mye ansvar.

Dette landet har greid å sette søkelys på miljø og klimaspørsmål.Vi gleder oss til barnetoget og til borgertoget denne dagen.

I likhet med mange andre er vi stolte innflyttere, og hjertet vårt banker for å markere 17. mai.

Vi ønsker dere alle en god 17. mai-feiring.

Gratulerer med dagen!

Hurra, Hurra, Hurra for 17. mai!

På forsiden nå