Debatt

Skuffet, lei meg og lettere rystet over at kun fire av 1 100 elever på Strinda ønsket å gå i 17.-mai toget

«Tror sannelig de bare har godt av å få litt nasjonalfølelse i blodet og beina» skriver Rune Øverlie i dette debattinnlegget.

De videregående skolene Strinda og Heimdal stilte ikke i årets barnetog 17. mai. Det har ført til voldsom debatt. 

Saken oppdateres.

Etter å ha lest dagens papirutgave av Adresseavisen, blir jeg både skuffet, lei meg og lettere rystet over at kun fire av hele 1 100 elever på Strinda videregående skole ønsket å gå i årets 17-mai tog.

Les også: To skoler trekker seg fra barnetoget


Våre håpefulle

Men uansett, da er det jo svært betryggende å vite at rektor Trond Hofstad ved Strinda videregående skole håper på at skolen kommer langt sterkere tilbake neste år.

For å være helt ærlig, så synes jeg sannelig at våre håpefulle barn, i alle aldre, kan bruke denne ene dagen i året til å vise respekt for landet vårt, flagget vårt, kongehuset vårt – og ikke minst vår egen grunnlov.

Opptatt av debatt? Les også: Kattungene brukes som severdighet i hyttefeltet. Så er det søndag, alle drar hjem og 21 katter står uten mat


Godt av nasjonalfølelse

Tror sannelig de bare har godt av å få litt nasjonalfølelse i blodet og beina.

De har tross alt vunnet den største lottogevinsten på jord. Tenk å få vokse opp i verdens beste land. Dette bør de både respektere og vise takknemlighet for.

Så hvorfor i all verden kan de ikke bruke denne ene dagen da, til å bidra til å skape en fantastisk dag for være små og store landsmenn, med sang og engasjement – og mange røde, hvite og blå flagg.

Mer debatt: Var i tvil om hvordan hjertet ville reagere på Ranheim mot mitt kjære RBK, men akkurat i det 77. minutt ble hjertet blått


Stiller med flagg

Sånne tanker får man vel når man begynner å vokse til – og når man i tillegg er langt over snittet stolt over landet, kongehuset og flagget vårt.

Grattis med grunnlovsdagen folkens!

Veterangardist Øverlie stiller punktlig klokken 08.00 ved flaggstanga på 7020, med nypussede sko, press i bunaden og nystrøket festflagg for å få heist dette vakre flagget vårt til topps – og for å få heiet på alle og enhver som går i barnetoget.


Hør våre kommentatorer snakke om NRK-streik, flukt fra Ap, turismens problemer, VM på ski og siste nytt fra Cannes

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Innleggsforfatteren: Rune Øverlie. 

Innleggsforfatteren: Rune Øverlie. 

På forsiden nå