«Den norske kirke er en branntomt. Det er bare å kondolere – og starte å feie opp restene!»

Politikeren Mazyar Keshvari, som har sagt dette, ble sitert i Nyhetsmorgen rett før 08.30 på NRK radio P2 – 15. mai. Undertegnede som har sagt at Den norske lutherske kirke er i ferd med å gå i oppløsning, våknet med et rykk av morgentreningen ved nattbordradioen. Her smalt det rene ord for pengene – uten atterhald! Keshvari ble sitert i forbindelse med at en del norske godfjotter nå vil gi bort 2. dagene i kirkefestene til kvinnebevegelsen, muslimene og andre «verdig trengende». Forslaget kommer fra Norsk kristelig studentforbund, og følges opp av den aldri hvilende prest Gelius som vil ha avskaffelse av 2. dagene. Men, slik som med så mange sterke nyheter mellom 07.00 og 07.30, ble sitatet ikke gjentatt i de neste nyhetsmeldingene. Det er derfor jeg slår på nyhetene kl. 07 – før NRKs egensensur slår inn.

Les også Trygve Lundemos kommentar: Kirkens kritikere har ikke fulgt med i timen

Jeg gikk rett på Google for å få vite mer om Mazyar Keshvari. Navnet har jo passert øret ofte, men uten at en har merket seg så mye med det. Han er født i Teheran, og kom 5 år gammel som flyktning til Norge. Er man flyktning fra det totalitære Islam-styret i Iran, så er man sjelden muslim. Jeg vet ikke hvilken religion Keshvari tilhører, for det opplyser verken Google eller Wikipedia. Han har i alle fall gått sterkt ut mot kjønnslemlestelse av jenter. Han har allerede en lang fartstid både som lokalpolitiker i Oslo og som Siv Jensens varamann på Stortinget – siden 2013.

LES OGSÅ: Krise i kirken

Man må komme utenfra for å tore å være så klar i talen om Den norske lutherske kirke som Keshvari var på dette punktet. Han var så klar at NRK sensurerte ham straks! Bravo, Keshvari! Jeg håper det var flere som rykket til! Det norske prektighetsbehovet trenger å bli satt på plass av og til!

Dordi Skuggevik Foto: Terje Visnes, Adresseavisen