Debatt

Vi er tre jenter som kom hit for å bli kloke, men Trondheim så ikke ut som en klok by dagene etter 17. mai

«Kommentaren som kanskje festet seg mest i tankene våre, kom fra vennegjengen som gikk forbi og sa høyt til hverandre: «Oi, de har hatt fest, ja!» skriver Kari Saxhaug, Emilie Wittemann og Kristianne Landmark Ytterdal i dette debattinnlegget.

«Dagen derpå, da vi var på vei til lesesalen, var det første blikket vårt møtte alt søppelet som lå strødd i gatene» skriver innleggsforfatterne.  

Ja, det er på sett og vis vakkert å se konfetti av alle farger dale ned fra himmelen, men like gøy er det ikke å plukke det opp fra bakken igjen. Vi er tre jenter fra Oslo som har flyttet til Trondheim for å studere oss reflekterte og kloke ved NTNU, men fikk ikke inntrykk av at Trondheim er en klok by dagene etter 17. mai.