Debatt

«Du kan da handle i nærbutikken, for dit er det ikke så langt å gå»

«Jeg har fått avslag fra Trondheim parkering på min søknad om «parkeringsbevis for bevegelseshemmede» skriver en sterkt bevegelseshemmet i dette debattinnlegget.

Handikap-parkering: Jeg har sendt inn klage på min sak, så nå er den havnet hos en jur ist/politiker i kommunen. Der har den ligget i snart to måneder, så den som venter får se, skriver innsenderen.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Jeg er en eldre revmatiker som har store problemer med å gå både på sommer- og vinterføre. Jeg har fått avslag fra Trondheim parkering på min søknad om «parkeringsbevis for bevegelseshemmede».

Jeg har kronisk og langtkommen leddgikt, artrose i begge ankler, beinskjørhet og polynevropati i begge bein, dvs. en nervesykdom i beina som gir lammende følelse og dårlig balanse. Bruker også krykke. Er enslig og har ingen til å handle for meg.

LES OGSÅ: Får erstatning for trange garasjeplasserDet er svært stor forskjell på hvor langt jeg kan gå på en god og en dårlig dag, og særlig på vinterføre. Det er dager jeg ikke klarer å komme meg ut til postkassa engang. Prognosene framover ser ikke lovende ut, pga. vansker med medisinering.

Mitt ønske er å komme meg ut og være sosial, men Trondheim parkering setter begrensninger i så måte. Ansatte ved Trondheim parkering ser ikke mennesket bak sykdommene, og har vel heller ikke så stor kjennskap til de forskjellige diagnosene og plagene, som de fører med seg for den enkelte. Som oftest er parkeringsplassene så fulle at det blir langt å gå for den som er bevegelseshemmet. Både fastlege og revmatolog har anbefalt med å søke om «parkeringsbevis for bevegelseshemmede», for bedre å klare meg i dagliglivet og for å bevare det jeg har igjen av helsa.

LES OGSÅ: Dette problemet blir større fra 2019Det er ikke Trondheim parkering enig i. Får bl.a. beskjed om: «Du kan da handle i nærbutikken, for dit er det ikke så langt å gå». Hvem får tak i alt en skal ha på nærbutikken?

Den krykkefrie armen blir også overbelastet med å bære varer over lengre distanser.

Jeg kjenner til flere som har fått parkeringsbeviset MEGET lettere. Et par i nærområdet har fått det, der kona er frisk og mannen muligens har bevegelsesproblemer, uten at det er synlig. Et annet par der begge er bevegelseshemmet har fått avslag. Så her er det stor forskjellsbehandling ute og går.

Les også: Her skal de handikappede parkere

Er en avhengig av bekjentskaper her som ellers, mon tro? Jeg har sendt inn klage på min sak, så nå er den havnet hos en jurist/politiker i kommunen. Der har den ligget i snart to måneder, så den som venter får se.

Jeg søkte allerede i slutten av desember 2017 om parkeringsbevis men har ennå ikke fått svar på klagen jeg sendte.Jeg godtar ikke at Trondheim parkering skal kunne sette begrensninger i mitt og andres liv. Jeg er vel ikke alene om vrangvilje fra den kanten. Jeg føler at vedkommende ansatt ved Trondheim parkering overprøver både fastlege og revmatolog på diagnoser. NB! Etter mitt syn er det legene som virkelig kjenner til diagnosene og vet hvordan folk plages.


Hør våre kommentatorer snakke om misnøye i Trøndelag, festivalsommer i Trondheim og sykkelbyens utfordringer

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten


På forsiden nå