Om fletting og annen ukultur i trafikken.

Eric Sandnes forklarer i Adressa 17.7.18 hvorfor Trøndelag har Norges rareste kjørekultur. De som ligger i venstre felt inn mot flettinga sniker i køen. Men ta deg en tur til Nardo en dag i rushet i 16-tida. Der er det nemlig høyrefeltet som sniker. Og jeg kan forsikre om at jeg er en av de «snikerne».

LES OGSÅ: Det er ikke helt ufarlig slik de breia seg ut i trafikken

Ikke for å komme først fram, men for å slippe å stå i kø midt i rundkjøringen og sperre for mine medmennesker som skal gjennom den rundkjøringa. Så slik er trøndersk bilkultur: å følge trafikkreglene anses som sniking ifølge noen, som helt på egen hånd har regnet ut at fletting ikke gagner trafikkavviklinga. Disse mener til og med at de har køkultur fordi de konsekvent holder seg i høyrefila. Andre mener at å følge trafikkreglene er det beste for alle.

Ikke rart det blir ampert. Nei, problemet Eric, er at noen anser det som en personlig fornærmelse å bli forbikjørt. Tenk om vi heller hadde roet oss ned og vinket fram våre medtrafikanter, slik det f.eks. praktiseres i bilismens høyland Tyskland. Det er køkultur det!