Ordet fritt

En kommentator står ikke for avisas mening, det er det kun lederen som gjør

Det er lett å skjønne at mange blander avisas mening og en kommentator eller debattants mening, skriver politisk redaktør Tone Sofie Aglen i dette Ordet fritt-innlegget.

Mangfold: I Adresseavisen er vi opptatt av en bred debatt med et stort mangfolk av stemmer, skriver politisk redaktør Tone Sofie Aglen.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

I et innlegg på «Ordet fritt» 17. juli spør Einar Aas i hvilken grad en kommentator i Adresseavisen står for avisas mening.

Bakgrunnen var det han omtaler som et sterkt vinklet innlegg om cruisetrafikk i Trondheim. Det er et spørsmål vi stadig får, og det er lett å skjønne at mange blander avisas mening og en kommentator eller debattants mening.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Hvis vi ikke snart tenker nytt, kan det Norge vi elsker forsvinne for godt.

I Adresseavisen er vi opptatt av en bred debatt med et stort mangfold av stemmer. Derfor har vi daglig fire sider debattstoff, og vårt mål er stor spredning - både av tema, meninger og ståsted.

LES FLERE KOMMENTARER FRA TONE SOFIE AGLEN HER

Det samme gjelder både for våre gjesteskribenter og egne kommentatorer. De står fritt til å mene hva de vil, og vi ønsker også her å slippe til et størst mulig mangfold av stemmer og meninger.

Opptatt av debatt? Les også: Reglene for offentlig støtte øker konflikten mellom foreldre etter en skilsmisse


Adresseavisens mening er kun det vi skriver i våre ledere, som hver dag er å finne på side 2 i papiravisa. Lederen er alltid usignert, og det er ikke alltid slik at en ansatt kommentator mener det samme som Adresseavisen mener på lederplass.


Svaret på spørsmålet til Aas er altså at en kommentator ikke står for avisas mening, det er det kun lederen som gjør.

God sommer!

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og TwitterPå forsiden nå