Debatt

Det kan da ikke være nødvendig å kjøre vannskuteren rett utenfor Munkholmen på en av de fineste dagene

Jeg har lyst til å snakke med dem som kjørte disse skuterne. Men jeg vet ikke hvem de er. Derfor skriver jeg til Adressa og håper at de – eller noen som kjenner dem – leser avisen.

Har dere ikke noen tanker om at det er til plage for mange mennesker som ønsker å nyte en dag ved sjøen?, skriver innsenderen.  Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Lørdag var vi på tur i vår seilbåt på Trondheimsfjorden. Etter hvert ankret vi opp utenfor Munkholmen-utenfor det merkede badeområdet. Vi skulle bade og spise lunsj. Det var flere båter som lå ankret opp der. Været var jo av det alle beste, og alt lå til rette for noen hyggelige timer i sommerværet utenfor Munkholmen.

LES OGSÅ: Vil ha førerkort for vannskuterTidligere på dagen hadde vi møtt på en del vannskutere på fjorden. De moret seg med å kjøre rundt i ring og hoppe i bølgene. Det var for så vidt greit. Vi bare dro videre, slik at støyen ikke plaget oss.

Men da vi lå oppankret utenfor Munkholmen var vannskuterne der igjen. De kjørte rett utenfor badestranden. De moret seg bl.a. med å kjøre i ring rundt de gule bøyene som avgrenser området. Dette ble gjort i full fart. Ellers kjørte de også inn til stranden, da i litt langsommere fart. Og de kjørte  i full fart fram og tilbake utenfor bøyene. Dette medførte mye støy for oss og alle de som befant seg på badestranden.

LES OGSÅ: Grilstadnaboer klager på bråk fra badegjesterJeg skulle hatt lyst til å snakke med dem som kjørte disse skuterne. Men jeg vet ikke hvem de er. Derfor skriver jeg til Adressa og håper at de – eller noen som kjenner dem – leser avisen.

Det jeg gjerne skulle spurt dem om er: Er det nødvendig å kjøre vannskuteren rett utenfor Munkholmen på en av de fineste dagene når det er mest folk på stranden? Dere utfordrer både sikkerheten til de som bader og lager unødig støy til alle i nærheten.

LES OGSÅ: Det blir også nevnt at fellestoalettet i næringsbygget der Coop-butikken i Skonnertvegen holder til, ble forsøkt påtent for snaut to uker siden.

Har dere ikke noen tanker om at det er til plage for MANGE mennesker som ønsker å nyte en dag ved sjøen?Det er egentlig bare en øy i Trondheimsfjorden hvor folk kan tilbringe en flott sommerdag, og det kan da ikke være nødvendig å kjøre rett utenfor denne over lengre tid og også more seg med å kjøre rundt og rundt bøyene?

Det er lov med vannskutere, men sunn fornuft, kunnskap om sikkerhet og hensynsfullhet gjelder vel også for dem som kjører disse fartøyene?

Berit Wangensten

Send et innlegg til debattredaksjonen!

På forsiden nå