Debatt

Da kompisen min ble stoppet av vaktene, kom Roar Strand bort, sa det var greit og slo av en prat

Nå blør den delen av fotballhjertet mitt som har vært tapt til RBK og «troillungan» fra Trøndelag, skriver Bjarne Hansen i dette debattinnlegget.

Sjel: RBK er en klubb med sjel, skriver innleggsforfatteren. Æren for det gir han blant annet Roar Strand. Bildet viser Strand etter at han i 2017 ble kåret til klubbens beste spiller gjennom tidene.   Foto: Kim Nygaard

En kan like eller mislike det, men RBK er en klubb med sjel. Det er laget ikke-trøndere elsker å hate. Ingen seier står høyere enn seier mot RBK. Det er samtidig klubben som har gjort oss alle så stolte når de har nedkjempet utenlandske storheter, igjen og igjen. De har kjøpt, de har solgt og behersket fotballpengespillet på en måte som har parkert norske motstandere. Selvsagt til glede for tilhengere og forargelse for motstandere. Slik har de blitt klubben en elsker, eller hater og beundrer.