Debatt

I over 40 år syklet jeg og kona fra Byåsen til jobb i sentrum. Aldri opplevde vi å bli skjelt ut, eller vist fingeren til av bilister

Bruk sykkelen din flittig, men husk å være blid i trafikken, oppfordrer Tor Mikaelsen i dette debattinnlegget.

Like blid: Bruk sykkelen din flittig, men husk å være blid i trafikken og overhold reglene, råder Ordet fritt-skribenten.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Jeg viser til Harry Tillers trafikkopplevelser i kommentaren «Sommeren jeg fylte strøm» i Adresseavisen 24. august. Undertegnede har passert de 80. Inntil for få år siden bodde jeg på Byåsen.

HER KAN DU LESE FLERE AV HARRY TILLERS KOMMENTARER

I over 40 år syklet både jeg og kona til og fra jobb nede i byen, vekselvis Bøchmanns vei og Byåsveien. I tillegg drog vi om sommeren på lange sykkelturer både i inn- og utland.

Det merkelige er at ingen av oss gjennom alle disse årene, aldri opplevde og bli skjelt ut eller bli vist fingeren av bilister. Kan forklaringen ligge i din måte å ferdes på sykkel? Personlig har jeg ikke noe mot elbiler. Men tror du virkelig at elbilen er svaret på forurensningsproblemene?

LES OGSÅ: Her er stedene folk mener det er farligst å sykle i Trondheim.


For kort tid siden leste jeg i «Der Spiegel» at det selges flere elbiler i lille Norge enn i Tyskland, for ikke snakke om de øvrige landene i Europa hvor interessen er null. I Danmark ble det i fjor solgt 300!

Hvis Tyskland skulle få samme elbilpark som Norge må både brunkullgruber og atomkraftverk reaktiveres ifølge samme tidsskrift. I USA er det ingen interesse for elbiler i bruktmarkedet, det kan kanskje si noe om fremtiden. Fossilt drivstoff hører vel ikke fremtiden til, men den ligger dessverre langt frem.

LES OGSÅ: Slik skal sykkelbyen Trondheim bli bedre.


I India og Kina kommer det flere biler på veiene hver måned enn den totale bilparken i Norge.

Men for all del Harry Tiller, bruk sykkelen din flittig, men husk å være blid i trafikken og overhold reglene. Så risikerer du ikke tilrop eller truende langfingre mot deg. Vi slapp det.

LES OGSÅ: Transportsykkelen har blitt familiens bil nummer to.

Den samme erfaring har våre barn og barnebarn gjort seg.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter
På forsiden nå