Debatt

Vær så snill å stille inn trafikklysene på «grønn bølge» i Haakon VII's gate på Lade

Øyvind Hartberg foreslår flere trafikale forbedringer i dette debattinnlegget.

Gjør noe: I Haakon VII's gate blir trafikken verre og verre, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Hallo, alle vegvesen-vesener: 1. I Haakon VII's gate blir trafikken verre og verre. Vær så snill å stille inn trafikklysene på «grønn bølge» – gjennomgående grønt lys hele vegen i 30 sekunder og deretter 15 sekunder til all tversover-trafikk. Dere skal få merke forandring!

Les også: Sjokkert over at metrobussen ikke har flere sitteplasser

2. I Olav Tryggvassons gate må de gule lysene igjen settes på rødt/grønt. Slik det er nå, vandrer folk rett ut i fotgjengerfelt uten å se seg for. Her er allerede mange nestenulykker. Her også er det veldig enkelt å lage grønn bølge gjennom hele gaten.

3. Og hva er vitsen med forbud for gjennomkjøring forbi Lademoen kirke? Vi svinger jo bare innom Shell og ut igjen, eller innom kirken, så er det lov å kjøre ut igjen og fortsette i Innherredsveien.

Les også: Her står bussene i kø i nystengte Olav Tryggvasons gate


4. Når det gjelder Klett, kan dere i byggeprosessen åpne to filer inn i siste rundkjøring når en kommer fra Orkanger + Leinstrand, så glir bilene som skal til Oslo igjennom uten å vente på køen av biler som skal svinge til venstre mot Trondheim. Her er god plass til to felt i denne rundkjøringen. Køen fra vest er nå katastrofal om morgenen.

Les også: Når politikerne skal avgjøre skjebnen til Olav Tryggvasons gate, får de vite hvordan gående opplever prøveprosjektet. Busspassasjerer og bilister blir ikke spurt.


5. Et hint til slutt: Istedenfor de dumme røde tapebåndene over trafikkskilt som er midlertidig ute av bruk, så må dere skaffe noen enkle magnetplater til å dekke skiltene med. Penere og mer effektivt, lette å sette opp og ta ned.


Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter
På forsiden nå