Debatt

Vi har planer om å gjøre noe spennende på Solsiden

«Målet er å løfte dette området» skriver adm. dir. Ruth Hege Falch Havdal i KLP Eiendom Trondheim i dette debattinnlegget.

«Vi ønsker å bidra til prosjekter som gir gode miljøer hvor alle trives, og ønsker å gjøre Solsiden-området enda mer attraktivt» skriver innleggsforfatteren. 

Saken oppdateres.

Vi leste med interesse Martin Høgh Olsens innlegg under «Ordet fritt» i Adresseavisen fredag 21. september, der forfatteren beskriver havneområdet i Trondheim som shabby. Han etterlyser mot, det å tenke nytt og å ta grep.

Dette er tanker som vi i KLP støtter fullt ut.

Les innlegget til Martin Høgh Olsen her: Solsiden er blitt en falmet stjerne, og gjør rett og slett et ganske shabby inntrykk

Vedlikehold

Etter at KLP kjøpte Solsiden i 2015 og tok over i 2016, har vi jobbet med vedlikehold av eiendommen, men mest på innsiden.

Vi har utført branntetting, sikkerhet, oppgradering av kantine, utskifting av gamle utslitte tekniske anlegg og skifte av glasstak for å nevne noe.

Opptatt av debatt? Les også: Jeg ser dette blir helt feil, men RBK utløser ikke lenger de helt store følelsene hos meg


Har planer

Når vi så går ut av dørene, så er området eid av flere, slik at det er flere gode krefter som må samarbeide om utbedringer. Vi ønsker å få til nettopp et slikt samarbeid med grunneiere, leietagere, kommune og byantikvar for en opprusting av området slik at byutviklingen tar den retningen alle ønsker. Men det er viktig at vi alle drar lasset.

KLP eier vannspeilet i tørrdokken utenfor Solsiden og et uteområde foran inngangen til kjøpesenteret. Vi har sammen med vår leietaker Solsiden AS planer om å gjøre noe spennende nettopp med denne delen som vil komme innbyggere og besøkende til Trondheim til gode både sommer som vinter.

Akkurat nå ligger dette forslaget hos Trondheim kommune og venter på politisk behandling. Målet er å løfte dette området.

Mer debatt: I Haakon VII's gate blir trafikken verre og verre


Trenger hjelp

KLP Eiendom styres av hva som er langsiktig fornuftig, og ikke av hva som gir kortsiktig gevinst. Vi ønsker å bidra til prosjekter som gir gode miljøer hvor alle trives, og ønsker å gjøre Solsiden-området enda mer attraktivt.

Møteplassen skal fremstå som den burde i tråd med byutviklingen, slik at rusleturen i området nok en gang virker som et naturlig valg.

For å få til dette trenger vi hjelp fra alle som har interesser i området, for først da kan vi få til noe fint – sammen.


Hør våre kommentatorer snakke om varslerbråk, Høyres nominasjon, Håkon Blekens raseri og om tiden da folk kjøpte plater

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten


På forsiden nå