Et sklibrett mot ragnarok

US Marines med rundt hundre amerikanske soldater i hangaren på Værnes. Innleggsforfatteren advarer mot amerikansk opptrapping i Trøndelag.  Foto: Håvard Jensen

Hvorfor er det viktig å protestere mot militariseringa og Natos krigsøvelse Trident Juncture? Her er noen av grunnene: Utsprenging av fjellagre i Trøndelag og oppfylling med våpen og utrustning til 16 000 soldater. dette var operativt på 1990-tallet. Etablering av militær hovedflyplass på Ørland, og innkjøp av 52 F-35 kampfly. Utstasjonering av 350 amerikanske soldater (US Marines) på Værnes uten å følgende evaluering, som det ble lovet før de første soldatene kom. Ny norsk sjef kom direkte fra fire år ved US Marines hovedkvarter i USA. Ønske om Værnes som hovedkvarter for US Marines´ styrker i Europa (ifølge general Niel Nilson). Ørland blir trolig nøkkelbase for Natos flyvirksomhet. (ifølge Adressa).