Debatt

Det å kjøre bil i Trondheim, er uten tvil noe av det mest horrible jeg har gjort

«Til sommeren flytter jeg heldigvis, og med litt flaks må jeg aldri tilbake hit», skriver forfatteren av dette debattinnlegget.

«Måten kjøremønstrene blir lagt opp i byen, gjør at det å gjøre en ærlig jobb med å levere varer, er et rent mareritt» skriver innleggsforfatteren. 

Saken oppdateres.

Jeg er en 24-årig IT-student fra Vestfold som skriver denne kommentaren til Adresseavisen i Trondheim om trafikkplanlegging. Det bør fortelle dere alt dere trenger å vite om hvor forferdelig situasjonen har blitt.

Jeg har jobbet en periode for et parkeringsselskap med kartlegging av p-plasser, samt noe budkjøring ved siden av studiene. Og det å kjøre bil i Trondheim er uten tvil noe av det mest horrible jeg noen gang har gjort.

Måten kjøremønstrene blir lagt opp i byen, gjør at det å gjøre en ærlig jobb med å levere varer, er et rent mareritt.

Les også: Politikerne vil ha høringsrunde om forslag til nytt kjøremønster


Det var dråpen


Dette klovneriet i Olav Tryggvasons gate er dråpen som fikk begeret til å renne over.

Jeg syns dere som ledende avis i Trøndelag har gjort altfor lite for å formidle hvor fullstendig tilbakestående dette opplegget er.

Eller er dere kanskje enig i at en liten svipptur oppom Kongens gate og ned igjen er den beste måten å bevege seg gjennom sentrum på?

Opptatt av debatt? Les: Det er langt verre at han, som er lege, driver med skremselspropaganda om noe han tydeligvis ikke kan


Gjør livet surt

Dersom det bare hadde eksistert en akseptabel ringvei rundt byen, eller et fungerende kollektivsystem, så hadde det kanskje vært greit med denne politikken om å redusere biltrafikk i sentrum.

Men disse tiltakene må komme før de begynner å gjøre livet surt for ærlige mennesker.

De kan ikke bare sperre folk fra å kjøre i sentrum uten å gi dem noe alternativ.

Mer debatt: Hvor var politiet? Det var dette vi advarte mot


Kjørt i over 80 byer


Jeg har kjørt bil i over 80 av Norges 104 byer, i tillegg til Los Angeles, Miami og en rekke andre storbyer ute i verden.

Og jeg må si, Trondheim er den verste av dem alle. Ikke bare å kjøre i, men å ta seg frem i det hele tatt. Til sommeren flytter jeg heldigvis, og med litt flaks må jeg aldri tilbake hit.

Jeg hadde egentlig ikke noe konstruktivt å komme med, måtte bare lufte hvor tragisk, latterlig og fullstendig bak mål dette er.


Hør podkasten «OmAdressert» live fra Litteraturhuset med våre kommentatorer og gjest Mads Bones.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profetenPå forsiden nå