Debatt

Jeg synes det er trist at min sønn på åtte år ikke skal få oppleve skolekonserter

«Det er ingen skolekonserter planlagt i Trondheim dette skoleåret. Dette bekymrer meg på mange måter» skriver Fritz Flåmo Eidsvaag i dette debattinnlegget.

Trondheim kommune har overtatt ansvaret for «Den kulturelle skolesekken», et ansvar som før lå hos Sør-Trøndelag Fylkeskommune. Bildet er av Ola Kvernberg Trio som foretok den offisielle åpningen av Den kulturelle skolesekken i Nord-Trøndelag for noen år siden. Fra vesntre: Ola Kvernberg, Rune Nergaard og Erik Nylander.  Foto: Levin Nestvold jr.

Det har skjedd store endringer i den kulturelle skolesekken i det siste. Jeg skriver dette som far til 8-åring i trondheimsskolen, som musikklærer ved NTNU for fremtidige lærere i grunnskolen og som musiker i bandet «Bare Fjas og Blågras».