Debatt

Gruer seg til å gå på skolen hver morgen

Barnet blir nesten syk, får vondt i magen og er uvel, for barnet er usikker på hva som skjer på skolen i dag.

Det er ikke bare på Rosenborg skole elever gruer seg til å gå på skolen, forteller bekymret bestefar. (illustrasjonsfoto)  Foto: NTB / Scanpix / Shutterstock

Jeg leste lørdagens artikkel i avisa om en mors opplevelse av skolehverdagen på Rosenborg skole med stor bekymring. Jeg stiller meg spørsmålet om dette bare er toppen av «isfjellet»? Jeg er selv besteforelder til barn som går på barneskole et sted i Trondheim øst, og som gruer seg til å gå på skolen hver morgen. Barnet blir nesten syk, vondt i magen og uvel, for barnet er usikker på hva det er som møter meg i dag. Vi snakker mobbing, utestenging og nedlatende kommentarer osv. Skal ikke skolen være et trygt sted med fokus på læring? Hva gjør skolen med det?