Debatt

Din uansvarlige, hissige og nedlatende mann!

Han kjefta i to minutter til det ble lang kø bak. Så kjørte han videre for å snu i rundkjøringa, kom tilbake og kjefta videre.

Det var i denne rundkjøringen at innleggsforfatteren jogget inn i fotgjengerfeltet og nesten ble påkjørt.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Søndag 3. mars mellom klokka 15–16 var jeg på joggetur. Jeg kledde meg godt synlig; med gul refleksvest og neonfarget oransje pannebånd. Dette til tross for at det fortsatt var fullt dagslys. Jeg tenker at det ikke kan skade å være så synlig som mulig.

Jeg sprang på venstre side bortover Tungsletta fra Tine mot Circle K. Da jeg skulle over fotgjengerfeltet ved CK, så jeg det kom en bil nedover fra brua over E6 i en ganske stor fart inn mot rundkjøringa.

Jeg tenkte det var en selvfølge at denne bilen skulle stoppe, så jeg starta å jogge ut i vegen. Jeg jogget ikke ut foran bilen, men stoppet da jeg så at den ikke hadde noen planer om å stoppe. Det var ikke glatt og han hadde ikke sola i mot seg. Han ga bare blaffen.

LES OGSÅ: En joggers paradoks


Hadde jeg ikke trukket meg unna, så hadde denne bilen kjørt inni meg. Nå sneiet den meg heldigvis bare fra siden.

Som sagt, jeg var meget godt synlig, han burde sett meg fra langt oppe i bakken og han burde også hatt lavere fart. Når man står ved dette fotgjengerfeltet, er det ingen tvil at man skal over veien. For det er eneste mulighet.

Jeg jogget bare videre over, og opp mot brua. Det tok ca. ett minutt før jeg hørte bak meg: «Hva fan holder på med? Du kan ikke bare springe ut i veien»?

LES OGSÅ: Ikke kødd med søndagsturen min

Han kjefta i to minutter til det ble lang kø bak. Så kjørte han videre for å snu i rundkjøringa, kom tilbake og kjefta videre. Alt han ropte, orker jeg ikke gjenta. Men jeg svarte så det holdt. Til deg din sure mann: Jo, jeg tar ansvar. Jeg hopper ikke ut foran biler. Klart jeg kan springe ut i veien. Det er jo veien jeg skal over. Det var et oversiktlig område. Jeg kler meg godt synlig, og når det er fotgjengerfelt er det du som har ansvar for å kjøre sakte inn mot rundkjøring og stoppe for fotgjengere.


Du vet de blå skiltene som viser fotgjengerfelt? Det er meningen at du skal skjønne at det kan komme mennesker der. Derfor er det også lurt å sjekke det og slutte å late som du hadde lav fart. For det sa du. Men hvordan har det seg da at du ikke klarte å stoppe? Og hvorfor roper du verre enn en femåring høy på sukker?

LES OGSÅ: Skal vi berge livet, må vi vise oss fram

Hvem tror du hadde tapt saken om du hadde kjørt over meg i et fotgjengerfeltet? Jo, det er den sure og høylytte mannen. Skikkelig arrogant var han også.

Dette innlegget er myntet på de sjåførene som bevisst gir blaffen i å stoppe. Det opplever jeg nemlig daglig.Hør våre kommentatorer snakke om Giske-saken, måling om Giskes tillit i Trøndelag og veien videre for Trøndelag Ap

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Hør vår debatt-podkast: Jeg sjekker telefonen min hvert tiende minutt. Sosiale medier er som er rusmiddel

På forsiden nå