Debatt

På denne gangveien kan du oppleve mer spenning enn du egentlig har lyst på

«Jeg undrer meg over at en vei som det er så mye ferdsel langs, er så lite sikker» skriver Bjørn Rendall i dette debattinnlegget.

«Gangveien har en underlig konstruksjon» mener innleggsforfatteren. 

Saken oppdateres.

Trondheim er en by lett å trives i, også som besøkende. Men det er også kontrastenes by; det vakre og mindre vakre, det spennende og det som helst ikke bør være spennende. Nemlig å ferdes til fots.

Jeg undrer meg over at en vei som det er så mye ferdsel langs, er så lite sikker:

Byåsveien, hvor jeg ferdes ofte, er sterkt trafikkert av alle typer trafikanter fra de minste og mykeste til de største og tyngste. Her ligger gangveien for dem som kan oppleve spenning man aldri etterspør.

Les også: Kjære deg som banna og kauka da jeg sykla nedover Byåsveien

Gangveien har en underlig konstruksjon, hvor den synes å beskytte trær og planter mot mennesker heller enn mennesker fra busser som dundrer nedover i kollektivfeltet mot byen.

I Prinsens gate har man laget et solid jerngitter mellom fortau og bilvei, til sammenligning, mens her i Byåsveien er det ingenting.

Når vi har med våre yngste på gåtur, må de sikres i vogna eller tviholdes. Bussene viser ingen nåde for dem som måtte tråkke feil, der de suser forbi noen centimeter unna.

Les også: En stor gruppe racersyklister suste forbi meg i stor fart på den smale gangveien

I den kaldeste og mest snørike delen av vinteren blir is og snø nødvendigvis skrapet unna, også her i gangfeltet. Men når dette ikke kan skyfles ned i skogen, blir det skrapt inn mot veibanen. Det resulterer i en isbelagt skråflate inn mot den livsfarlige veibanen.

De dagene det er tøvær, og den eventuelle strøsanden vaskes vekk, er det en farlig ferd vi gjør ned mot Ilaparken.

Når nå snø og is smelter bort, er jo ikke dette skremselet så påtagende lenger. Men det er eventuelt da man kan gjerde inn de man vil beskytte kanskje? Er det noen som har en plan om det, mon tro?

Hør våre kommentatorer snakke om pressekritikk fra Bar Vulkan, Wara-saken, Black Box og Åges jubileum

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Hør vår debatt-podkast: Jeg sjekker telefonen min hvert tiende minutt. Sosiale medier er som er rusmiddel

På forsiden nå