Ordet fritt:

Pressen kan å koke suppe på spiker

Bildet setter det hele på spissen på samme måte som komikere bruker å gjøre når de går løs på diverse emner, skriver Arnfinn Nilsen i dette debattinnlegget.

Denne plakaten sirkulerte på sosiale medier. 

Saken oppdateres.

Jeg viser til det mye omtalte bildet som ble gjenstand for både lederartikkel og to helsider i Adresseavisen den 24. april 2019, der jeg ble omtalt med navn og bilde. Samme dag gikk samme nyheten også runden i flere større aviser, ABC Nyheter, Aftenposten og i VG. I VG i tillegg også omtalt på lederplass lørdag 27. april 2019. Alle med de samme krasse beskyldningene og lenke til avisartikkelen i Adresseavisen der jeg er omtalt med navn. VG fant det sågar betimelig 24. april å lenke opp en 2003-artikkel under tittelen «Krever unnskyldning for nazi-hets» midt i teksten om saken.

LES BAKGRUNN: - Ja, jeg delte plakaten

All honnør til dere som nå går i bresjen for debattnivået.

Jeg er enig i at det omtalte bildet ikke er noe godt bidrag i debatten, men det var heller aldri meningen at det skulle være det da jeg postet det på min private Facebook-konto. Bildet setter det hele på spissen på samme måte som komikere bruker å gjøre når de går løs på diverse emner. Jeg fant bildet, og syntes det var en morsom situasjonsbeskrivelse der og da.

24. april skrev Adresseavisen om at innleggsforfatteren hadde lagt ut en såkalt nazi-plakat på sin Facebook-vegg. I dette innlegget forklarer han konteksten.  

Foranledningen var Trønderenergi og Stadtwerke München sitt råkjør med umiddelbar byggestart på godkjenning. Dette dreier seg om omfattende inngrep i naturen, som ikke kan repareres eller tilbakeføres om klager skulle føre frem. Det er tross alt tre ukers klagefrist på slike vedtak, så umiddelbar oppstart og omfattende bruk av ordensmakten stemmer ikke helt med en demokratisk fremgangsmåte.

I denne situasjonen kom jeg over et bilde jeg la på min private Facebook-konto og la til en tekst. Litt underlig at Adresseavisen her bare interesserer seg for bildet og ikke den teksten som fulgte bildet. Bildet tatt ut av sin sammenheng får en helt annen betydning og mening enn i sammenheng med teksten min, men det hadde vel ikke gitt den samme sjokkeffekten som dere behøver for et forsideoppslag? Virkelig godt stykke redaksjonelt arbeid. Adresseavisen har nå brukt helsider og leder på saken, men jeg måtte begrense meg til 3000 tegn.

Arnfinn Nilsen 

Trønderenergi har valgt samme hensynsløse fremgangsmåte og tilsidesettelse av demokratisk klagefrist både på Frøya der turbinhøyden ble endre fra 130 til 180 meter, og på Sørmarkfjellet der de fikk godkjent en ny trasé gjennom et område med høy vernestatus. Alt uten å kreve nye utredninger. Naturen er beskyttet av både grunnlovens paragraf 112, diverse lover som allemannsretten, naturmangfoldsloven, og en rekke inngåtte internasjonale konvensjoner og avtaler som er alle laget for å ta vare på våre felles narturverdier. I praksis blir alle disse lovene tilsidesatt av en forvaltning som kun tar hensyn til utbyggerinteressene.

Informasjon om diverse graverende forhold er tidligere sendt til både Adresseavisen og VG. Men for all del, et bilde på en privat Facebook-konto, tatt ut av sin sammenheng, er mye viktigere. Pressen kan virkelig kunsten med å koke suppe på en spiker mens de store sakene seiler forbi ...

Hør våre kommentatorer snakke om vindmøllekrangel, fødetilbudkrangel, påske, påskekrim og Game of Thrones

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Hør vår debatt-podkast: - Russegrupper er den største ekskluderinga, som er rett foran øynene våre

Send et innlegg til debattredaksjonen!

På forsiden nå