Debatt:

Hva i all verden er det som går av Adresseavisen?

Håkon Bleken kritiserer Adresseavisen i dette debattinnlegget.

Klemenskirke-utstillingen åpnet av Kronprinsen, 21.05.19. Kronprinsen åpnet Klemenskirke-utstillingen.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

Saken oppdateres.

Her opplever vi en storartet åpning av Klemenskirken – stilfullt, pedagogisk vellykket, vakkert og uttrykksfull presentasjon av den gamle kirken – interessant foredrag, fin film av Runi Langum og så videre.

Med andre ord en kulturopplevelse av de sjeldne, som etter hva jeg forstår vi først og fremst kan takke Erik Jondell for. Og selvsagt også andre – Koteng for eksempel.

Håkon Bleken   Foto: Håvard Jensen

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Men skriver Adresseavisen om dette? Nei, det gjør de ikke, fordi det er så mye annet interessant å skrive om i denne byen. Rosenborg for eksempel. Bendtner for eksempel.

Jeg hadde visse forhåpninger da den nye sjefredaktøren trådte til, syntes avisa faktisk var blitt litt bedre hva kultur angår. La oss håpe at mine forhåpninger ikke vil lide slukningsdøden.

  • På knappe to måneder har Adresseavisen fått mer enn 50 leserinnlegg om Trønderenergi og enda flere om vindkraft på Frøya. Her er noen av dem.

Og for å ta med dette samtidig – for en tid siden kunne lederen opplyse oss om at det nå var blitt for sent å gjøre noe med Trondheim spektrum. Dette er helt feil – det ble for sent for lenge siden, nemlig i det øyeblikk Rita Ottervik bestemte seg. Etter det foregår bare de tilsynelatende skinndiskusjoner, såkalte høringer og så videre, og så videre.

Dette skrev jeg om for et par år siden og ganske riktig slik gikk det. Når vil det gå opp for folk at det ikke er demokrati her i byen – bare skinndemokrati. Nå ligger det grønne monstret der nede – grønt fordi byens arkitekturkjenner Geirmund Lykke har den fikse idé at først bygger man et hus og så kamuflerer, men det mest mulig så det ikke ses så godt. Politikerne i denne byen burde gjøre én ting, skamme seg.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå