Debatt:

En norsk terrorist på norsk jord som angrep nordmenn

Nødetater var på plass ved Al-Noor Islamic Centre-moskeen i Bærum lørdag. - Selv om det var norske muslimer som ble angrepet lørdag, var dette et angrep på oss alle. På vår ytringsfrihet og vår religionsfrihet, skriver ordfører Rita Ottervik.  Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Saken oppdateres.

Ekstremisme er ikke noe som kun eksisterer i utlandet. Det er ikke noe vi bare leser om i avisa. Ekstreme holdninger lever i dag, blant oss. Det er vårt felles ansvar å stå mot disse holdningene. Det kan verken jeg eller du gjøre alene - det er vi nødt til å gjøre i fellesskap.

Rita Ottervik  Foto: Christine Schefte

Selv om det var norske muslimer som ble angrepet lørdag, var dette et angrep på oss alle. På vår ytringsfrihet og vår religionsfrihet.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Om du er muslim eller jøde, kristen eller ikke-troende, skal du føle en trygghet i Norge, og i Trondheim. Som ordfører er et av mine viktigste oppgaver å sørge for at alle har tilgang til sterke, gode fellesskap, og trygge nærmiljø.

I disse dager feires den muslimske høytiden Eid al-Adha. Jeg håper at alle får feire i ro og fred.

Eid mubarak.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå