Ordet fritt - brevspesial:

«Folk bør ikke få stemmerett der de har hytte»

De fleste av våre lesere sender inn debattinnlegg på e-post eller sms. Noen sender fremdeles brev. Her er noen av innleggene vi har fått den siste tiden.

  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Folk bør ikke få stemmerett der de har hytte

  • Skal hytte-eiere få stemmerett der de har hytte? Jamfør leder i Adresseavisen 10. juli. Jeg mener dette ikke er korrekt. Fastboende innbyggere skal selv avgjøre utviklingen i egen kommune, og det er ikke bare hytteliv det dreier seg om.
L.I. Dragsten

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

En lang vei å gå før det skinner av eldreomsorgen

  • Jeg leste innlegget skrevet av Birgit Hauglien i Ordet fritt-spalten fredag 12. juli. Det var ikke mye verdighet som ble utvist her. Tenke seg til at et eldre menneske skal oppleve slike ting og at pårørende må slite med dette i flere år. Datter ønsket en trygg alderdom for sin far. Byens ordfører uttalte for noen år siden at det skulle skinne av byens eldreomsorg. Der har Trondheim kommune en lang vei å gå. Vi andre kan bare håpe på en bedre fremdrift på dette feltet.
Tove Bjerkan Strøm

Adresseavisen mottar brev fra lesere av Ordet fritt.  Foto: Mariann Dybdahl

Hvor mange direktører må til for å forstå?

  • I en helg i midten av juli var det konsert i Trondheim. Alle visste at 40 000 mennesker skulle dit. Samme lørdagen var det Rosenborg-kamp. Alle vet at det er mange tusener som reiser for å se denne kampen. Det var ikke satt opp noen ekstra tog eller busser.
  • Vy har nå 49 direktører med en gjennomsnittslønn på 3,2 millioner kroner. NSB er delt opp i ni ulike avdelinger som taper alle anbud de er med på. Jernbaneselskapet har gått mer og mer over til å drive med buss. For å få en snunad, må folk forstå at de ikke skal stemme på partier som har godkjent og stått i spissen for denne utviklingen.
  • Jeg prøver meg med et spørsmål: Hvilken av de ni avdelinger med tilhørende direktører skulle forstått at folk skulle til Trondheim denne dagen?
Oddvar Nordseth

LES OGSÅ: Tøft å være forelder med dårlig råd i en rik by

Biene vil ikke ha moderne blomster

  • Varmesommeren 2018 var hele «sørbyen» et eneste stort blomsterhav. Rundt de store grøntarealene på Kolstad/Saupstad bugnet det av sommerblomster. Bakkene opp mot nye Huseby var dekket av markblomster. Humler og bier surret. Sommerfugler fløy rundt, også noen arter jeg ikke har sett før. Så en morgen: Sjokket var stort. Alt var borte. Også ved gangveien mellom Kogsveien og Kolstad kirke var alt av humler, bier og sommerfugler vekk. Ingen blomster der heller.
  • Våren 2019 var det bare noen gress-tuster i bakkene mot nye Huseby å se. Så godt som alt var blitt høvlet ned. Ingen blomster var kommet opp igjen. Eple-treet blomstret tidlig, men ingen epler kommer i år. Ingen bier er å se. Insektene har ikke mat. De sulter i hjel. Vakre, utenlandske blomster, som er så moderne nå, vil ikke humlene ha. De snur og flyr videre. Derimot vil de ha de norske markblomstene. Redd biene og verdens matvareproduksjon.
Ragnhild Tvete

Jeg ser ingen annen råd enn å forlate dette landet

  • Jeg bare lurer på mange ting når det gjelder Norge og deres landsmenn og kvinner. Hvilken rekke kommer vi minstepensjonister i, når det gjelder hjelp og støtte slik at vi kan ha det bra? Min pensjon steg i år med 30 kroner per måned. Gjør dere narr av oss? Alle kostnader stiger, mens pensjonen står omtrent stille. Den hjelpen jeg har fått, er helt minimal.
  • Minstepensjonister har ikke menneskeverd. Vi som bor alene betaler også dobbelt opp av alt, det er også galt. Hva er det som skjer med vårt land og med oss som hører til her? Noe er veldig galt. Jeg ser ingen annen råd enn å forlate dette landet, har ingenting å tape på det.
  • Vi må skifte ut politikerne som styrer og steller i dette landet. Jeg tenker på alle de som har bygget opp landet etter krigen, og som i dag sitter igjen med en pensjon nesten ikke til å leve av. Skammelig! Når man leser og ser hva som skjer i landet vårt, er det ikke rart det oppstår rasisme. Vi må først og fremst ta vare på våre egne landsmenn. Nå må vi minstepensjonister samle oss og reagere over måten vi blir behandlet på.
Birgit Annie Berg

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå