Debatt:

Urett begås mot mange av byens barnehagebarn

I mange andre kommuner ser vi at politikerne ivaretar finansieringen til alle barn uavhengig av om de går i privat eller kommunal barnehage. Vi ønsker svar på hvorfor våre politikere vil forskjellsbehandle barna i vår kommune?  Foto: Sara Høines

Saken oppdateres.

Vi ønsker en ny bemanningsnorm i barnehagen velkommen! Det er en bekreftelse på at politikerne endelig skjønner at det trengs flere ansatte i barnehagene.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Men: Når det nå innføres ny og økt bemanningsnorm, følger ingen penger med til de aller fleste private barnehagene. Trondheim kommune velger å vente med finansiering av den økte bemanningsnormen for private barnehager til 1. januar 2022. Det rammer rundt halvparten av byens barnehagebarn, og det betyr at barn i private barnehager får fra 80 til 100 millioner kroner mindre hvert år sammenlignet med hva barn i kommunal barnehage får. Dette er tall vi har fått opplyst i møte med kommune.

LES OGSÅ: Trondheim er i ferd med å bli lite attraktiv for småbarnsforeldre

Det er en stor urett! I mange andre kommuner ser vi at politikerne ivaretar finansieringen til alle barn uavhengig av om de går i privat eller kommunal barnehage. Vi ønsker svar på hvorfor våre politikere vil forskjellsbehandle barna i vår kommune?

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Våre debattfelt er åpne 07-00 hver dag. Les debattreglene her.

På forsiden nå