Debatt:

Gutten kom seg ikke av metrobussen. Den desperate faren stilte seg foran bussen i protest

Tirsdag morges hadde jeg en litt skremmende opplevelse på metrobussen, skriver Ida Marie Selvnes Pettersen.  Foto: torsten hanssen

Saken oppdateres.

Hei Tide og AtB, og da spesielt hei til dere sjåfører som kjører metrobuss i byen vår.

Prinsippfast er det ikke noen som kan påstå at dere ikke er. Når det står at bussen skal gå, så SKAL bussen gå. Og det er fint det, til en viss grad. Det er fint at dere er opptatt av at bussen skal komme frem i tide, men dette KAN ikke gå utover det å være litt medmenneskelig innimellom.

Interessert i debatt og meninger? Les flere saker her.

Ida Marie Selvnes Pettersen 

Tirsdag morges hadde jeg en litt skremmende opplevelse på metrobussen. Det var skremmende i den forstand at en bussjåfør faktisk kan vise så lite hensyn til passasjerene sine. Det jeg var vitne til idag, var at et lite barn på rundt 9 år var innelåst på metrobussen mens pappaen hans sto på utsiden. Faren skulle hente gutten på holdeplassen, men gutten kom seg ikke av. Det var mange passasjerer som prøvde å si fra til sjåføren, men han nektet plent å åpne døren av prinsipp.

Les svaret fra bussjåførens selskap: Vi beklager sterkt og legger oss flate

Når alle har gått på bussen, skal dørene lukkes, og de skal tydeligvis være lukket helt til bussen har kjørt. Uansett om bussen står helt stille i over tre minutter for å vente på rødt lys. Det spiller tydeligvis ingen rolle at et barn ikke kommer seg ut til pappaen sin. Dette førte da altså til at den desperate forelderen stilte seg foran bussen i protest, slik at sjåføren ikke skulle kjøre videre med barnet om bord.

Så da sto vi der da, en stappfull metrobuss i morgenrushet og ventet på politiet fordi sjåføren nektet å kjøre videre før den stakkars mannen hadde blitt anmeldt. Det hadde tatt fem sekunder å slippe barnet av bussen. Fem sekunder som ble til alt for mange minutter med kaos og full stopp i Kongens gate.

LES OGSÅ: Kjære AtB: Nå er det opp til deg å gjøre det godt igjen

Så da spør jeg dere, kjære bussjåfører: Har dere virkelig så lite medmenneskelighet at dere er villige til å muligens traumatisere et lite barn på den måten?

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Våre debattfelt er åpne 07-00 hver dag. Les debattreglene her.

På forsiden nå